C.T. Popescu, despre crima din Caracal: „Asta e comun între criminal și domnii polițiști”

C.T. Popescu, despre crima din Caracal: „Asta e comun între criminal și domnii polițiști”
C.T. Popescu, despre crima din Caracal: "Asta e comun între criminal și domnii polițiști"

Cristian Tudor Popescu a intervenit din nou în cazul crimei din Caracal, după ce Gheorghe Dincă a recunoscut că a violat-o și a omorât-o pe Alexandra Măceșanu. Jurnalistul a spus că polițiștii și procurorii care s-au ocupat de caz în primele zile au ceva în comun cu criminalul: atitudinea nepăsătoare și încercarea de a induce ideea că fata ar fi mers de bunăvoie în casa bărbatului.

CTP: „Au trecut mai bine de trei luni până când a intervenit poliția”

Gheorghe Dincă a recunoscut că a violat-o și ucis-o pe tânăra de 15 ani, dar susține că fata ar fi mers de bunăvoie în locuința sa, pentru a întreține relații intime. Cristian Tudor Popescu a observat că polițiștii și procurorii au avut aceeași atitudine în momentul în care au preluat cazul și au acționat identic și în cazul Luizei, care a dispărut în urmă cu patru luni în condiții similare.

„Cine mai spune, cine le face curve pe fetele astea moarte? Polițaii! Ce i-a spus mamei Luizei? Lasă, cucoană, c-o fi plecat cu vreunul acuma, cu Făt-Frumos. E plecată cu Făt-Frumos, domnule, nu-i nicio problemă! Nu apare fata, nu dă niciun semn, trece o lună.

S-a spus acum câte ore au trecut până a intervenit poliția: 19. Nu! Au trecut mai bine de trei luni până când a intervenit poliția. Dacă ar fi intervenit în cazul Luiza, atunci nu s-ar fi petrecut acest al doilea caz. E vorba de trei luni și ceva în care i-a durut fix în pix pe toți: polițiști, procurori, toată armata aia de la Caracal”, a declarat gazetarul la un post de televiziune.

Cristian Tudor Popescu s-a legat și de faptul că polițiștii i-au spus tatălui Alexandrei că el va plăti perchezițiile dacă fata lui se află în compania vreunui bărbat.

„Domnule, îți dispare o ființă omenească și tu ce spui? Hai, domnule, că e cu Făt-Frumos! O faci curvă, cu alte cuvinte. Ce i-a spus polițistul tatălui, în cazul Alexandrei? Plătești tu perchezițiile, dacă o găsim cu vreunul? Deci, a făcut-o iar curvă. Asta e comun între criminal și domnii polițiști, cei care trebuie să apere cetățenii. Credeți că această atitudine este numai la nivelul ăsta, al polițiștilor din Caracal?”, a adăugat jurnalistul.