Și piața de carte din România traversează o perioadă dificilă. Cu toate că stăm mai mult în casă, numai 10% dintre cei care cumpărau din librării au migrat spre online. În schimb, vânzările cărților de joc, precum cele de Tarot, pare că sunt la mare căutare. Acest lucru se poate vedea din prețul lor piperat. Un set profesional poate costa aproximativ 200 de lei.
Tarotul, cunoscut mai întâi sub numele de ”trionfi” și mai târziu sub numele de ”tarocchi” sau ”tarock”, este un pachet de cărți de joc, folosit de la mijlocul secolului al XV-lea în diferite părți ale Europei, pentru a juca jocuri precum ”tarocchini italieni”, ”tarot francez” și ”Königrufen austriac” , dintre care multe se joacă și astăzi. La finalul secolului al XVIII-lea, unele punți de tarot au început să fie folosite pentru ghicit. Astfel s-au dezvoltat alte scopuri oculte.
Un set de tarot conține 14 cărți: zece cărți de la unu la zece și patru cărți de față: Rege, Regină, Cavaler și Jack. Acestea variază în funcție de tipul de joc. Între țările vorbitoare de limbă engleză unde aceste jocuri nu sunt jucate frecvent, cărțile de tarot sunt utilizate în principal în scopuri de noutate și divinatorii, pentru care, de obicei, se folosesc pachete special concepute. Cercetările științifice nu au găsit dovezi documentate ale unor origini îndepărtate ale tarotului care să arate că și înainte de secolul XVIII s-au folosit pentru ghicit.
Cărțile de joc au intrat, arată unii istorici, pentru prima dată în Europa la sfârșitul secolului al XIV-lea, cel mai probabil din Egipt. Primele înregistrări datează din 1367 în Berna și se pare că s-au răspândit foarte rapid în întreaga Europă, așa cum se poate observa din înregistrări, în principal în cazul interzicerii jocurilor de cărți.
Se știe puțin despre aspectul și numărul acestor cărți; singurele informații semnificative fiind furnizate de un text al lui Ioan de Rheinfelden în 1377 de la Freiburg im Breisgau. Astăzi, în România, tarotul domnește în unele zone. Un pachet poate costa de la 30 de lei până la 200 de lei, în funcție de specificațiile sale.