Alexandru Arșinel și soția lui au fost externați săptămână trecută, după ce au fost infectați cu noul coronavirus, la două luni de la rapel. Actorul ar fi fost reinternat la ”Matei Balș” după ce s-a simțit rău.
Actorul Alexandru Arșinel a fost din nou internat în spital, conform Realitatea Plus. Săptămâna precedentă, acesta a mai fost tratat de medicii de la spitalul ”Matei Balș” din Capitală pentru COVID-19. În 2013, acesta a fost supus unui transplant de rinichi, iar în 2017 a suferit o intervenție chirurgicală în urma unui infarct.
În urmă cu câteva zile, vedeta și soția sa erau pe un pat de spital, ambii cu forme ușoare. Au avut norocul că au fost imunizați în urmă cu două luni. Medicii ne reamintesc că, fără vaccin în cazul celor care au și alte afecțiuni, virusul poate fi fatal.
Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena, au ajuns în 17 aprilie la Institutul Matei Balș din București. Cu o febră ușoară și dureri de cap, acesta a făcut un test anti COVID-19 la rugămintea familiei.
„M-a luat puțin durerea de cap, puțină temperatură și atunci copiii mei care au avut mi-au spus: tată, trebuie să faci un test, iar la test la ieșit că am COVID”, a povestit actorul.
„Cât despre soție, nu aș spune că soția se simte rău, dar nu se simte normal”, a completat acesta.
Soții Arșinel s-au vaccinat la începutul anului. Au primit prima doză de la Pfizer în ianuarie, iar rapelul în februarie. Tocmai de aceea au făcut acum o formă ușoară a bolii.
„Noi suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut. Noi am făcut vaccinurile amândouă, deci în mod normal gust, miros și alte treburi nu trebuie să apară în dialogul nostru”, a mai spus acesta.
Actorul în vârstă de 81 de ani este în categoria de risc. În 2013 , Arșinel a suferit un transplant de rinichi, iar în 2017 o intervenție în urma unui infarct. Așadar, este un pacient vulnerabil, care putea face oricând o formă severă a bolii. Vaccinarea în cazul acestor persoane face diferența între viață și moarte, insistă medicii.
„În primul rând, vaccinul ne salvează viață. Avem o mare posibilitate așa să avem o formă ușoară a bolii, fără complicații. Gândiți-vă ce risc este pentru o persoană în vârstă, cu afecțiuni, și ce risc ar avea dacă nu ar fi vaccinată și ar face infecția. Ar putea face o formă gravă, care să îi pună viața în pericol”, a explicat Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul ”Matei Bals”.