Alimentele nu pot fi păstrate o veșnicie în frigider, de aceea e important ca, din când în când, să le verificăm eticheta. Aici intră și o altă grijă: depozitarea lor, căci și acest pas este important pentru a consuma alimente care au așteptat în frigider la temperatura potrivită, în locul potrivit. Cele mai neglijate sunt ouăle, deși au spațiul lor destinat în corpul frigorific.
După recoltarea de la găini, ouăle pot fi ținute 20 de zile într-un loc răcoros, la maximum 15 grade Celsius, fără oscilații de temperatură. Tocmai după acest interval ele trebuie depozitate la 5 grade Celsius la frigider. Pe de altă parte, mult mai importantă decât temperatura pare să fie poziția în care sunt ținute acestea. Este indicat să fie așezate cu vârful în jos, așa încât camera de aer de la baza oului să nu preseze asupra gălbenușului, care se va conserva intact și mai multă vreme.
De menționat este că ouăle pot fi păstrate atât la temperatura camerei, cât și în frigider. Oul începe să se degradeze treptat după ce a fost ouat. Apa se evaporă prin coajă, albușul devine mai ferm, iar membrana care înconjoară gălbenușul se sparge mai ușor. În cazul în care optați să țineți ouăle la frigider, este recomandat să le păstrați în interiorul aparatului frigorific, nu pe ușă, deoarece ouăle au nevoie de o temperatură constantă, care se află pe rafturile de la mijlocul frigiderului.
Pentru a păstra produsele alimentare proaspete un timp mai îndelungat și a nu se contamina cu mirosuri străine, este nevoie să ne organizăm mai bine atunci când depozităm alimentele în frigider. Iată câteva recomandări:
Detalii despre cum fierbi ouăle de Paște corect. Trucul folosit de gospodine.