București, Capitala României, ar putea arăta ca orice altă capitală europeană. Numai că lipsa responsabilității civice și dezinteresul autorităților face ca Bucureștiul să fie plin de mormane de gunoaie. Unul din cele mai mari parcuri bucureștene, Herăstrău, a ajuns un fel de groapă de gunoi. Parcul Herăstrău a devenit locul unde unii aruncă tot ce se poate, iar maldărele de gunoaie se măresc pe zi ce trece, în timp ce Clotilde Armand reziliază contractele cu firmele de salubrizare.
Parcul Herăstrău se află la câțiva kilometri de Administrația Parcuri și Grădini din București. Cu toate astea un simplu trecător, ieșit la o plimbare prin parc poate observa mormanele de gunoaie care se măresc pe zi ce trece. Este un adevărat risc pentru mediu, dar și pentru sănătatea celor care vizitează parcul Herăstrău. Situația de aici nu este de ieri de azi, ci de câțiva ani, iar primăria de sector tace.
După ce Clotilde Armand a reziliat contractele cu firma de salubrizare, mormanele de gunoaie au început să apară peste tot. Putem vedea gunoaie pe străzi, pe bulevarde și, mai nou, chiar în parcul Herăstrău.
Cei care ar trebui să răspundă pentru focarele de infecții de acolo, Primăria Sector 1, Administrația Parcurilor din același sector, tac și nu fac nimic. Comisarii de mediu au ajuns la fața locului, în Parcul Herăstrău. Aceștia au declarat că vor demara cercetări și cei răspunzători vor fi amendați.
”Este o imagine care nu face niciun fel de plăcere nici cetățeanului, și nici măcar mediului, și nici sănătății umane.
Amenzile pot ajunge până la 100.000 de lei.”, a declarat Viorel Tufeanu, comisar-șef Garda de Mediu București, conform Digi24.ro.
Conform datelor Administrația parcurilor nu ar mai fi prelungit contractul cu firma de salubrizare. Este vorba de aceeași firmă în litigiu cu Primăria Sector 1 și actualul primar, Clotilde Armand.
În acest moment Bucreștiul, de altfel ca aproape peste tot în România, mai are puțin și se sufocă sub mormanele de gunoaie. Autorități își pasează responsabilitatea și vina de la unul la celălalt, iar locuitorii suportă mirosurile și focarele de infecții.
Potrivit cifrelor agenției statistice europene, Eurostat, românul mediu de exemplu produce 272 de kilograme pe an, cel mai mic număr din bloc, în timp ce danezii produc cel mai mult la 781 de kilograme. Cu toate astea mormanele de gunoaie le putem vedea aproape peste tot.
Ba mai mult de-atât, România importă din alte state occidentale gunoaiele și sunt deversate în gropile de la marginea orașelor. Dacă autoritățile, la nivel local și național, nu vor reacționa și lua măsuri, România, Bucreștiul, se vor sufoca sub mormanele de gunoaie.