09 apr. 2021 | 13:00

Amendă de 30.000 de lei primită de un bărbat de pe câmp. Greșeala fatală care l-a lăsat și fără mașină

News
Amendă de 30.000 de lei primită de un bărbat de pe câmp. Greșeala fatală care l-a lăsat și fără mașină
Comisarii de mediu au dat amenzi primăriilor

România este plină de gunoaie peste tot. Indiferent unde te uiți găsești mormane de gunoaie pe domeniul public, și nimeni nu face nimic. Și în județul Dâmbovița sunt asemenea probleme, iar autoritățile publice deși încearcă să stopeze fenomenul, este foarte greu de realizat. Un astfel de caz a fost prins de autorități din Găești. Comisarii de mediu au reușit să prindă un cetățean deversând gunoaie pe un teren aparținând domeniului public.

Gunoaie aruncate pe domeniu public în județul Dâmbovița

România are o problemă cu reciclarea gunoaielor. Românii nu reușesc să își selecteze gunoiul și să arunce totul în același coș. Această situație face foarte dificilă sarcina firmelor locale de gestionare a deșeurilor să proceseze gunoiul.

Astfel, majoritatea deșeurilor, inclusiv a materialelor plastice și a altor materiale care ar putea fi ușor reciclate, ajung în depozite de deșeuri legale sau ilegale. Despre astfel de cazuri, de deversări ilegale de gunoaie auzim tot timpul, iar autoritățile ori nu fac nimic, ori sunt depășite de situație.

Un astfel de caz a fost surprins de comisarii de mediu în județul Dâmbovița, mai exact în orașul Găești. Comisarii de mediu au reușit să surprindă un cetățean, ziua în amiaza mare, deversând remorca plină de gunoaie. Ilegalitatea s-a întâmplat tcomai pe un teren aparținând domeniului pulbic din orașul Găești, județul Dâmbovița.

Comisarii de mediu împreună cu Poliția Locală din județul Dâmbovița l-au surprins pe respectivul cetățean intrând cu mașina pe terenul respectiv, ca mai apoi să deverse întreaga cantitate de gunoaie acolo. Amenda a fost, conform comunicatului dat de comisarii de mediu, de 30.000 de lei, trecându-se și la confiscarea mașinii respectivului cetățean.

”Comisarii de mediu au dispus confiscarea vehiculului folosit la fapta ce constituie contravenţie. Persoana care nu a respectat legislaţia privind transportul deşeurilor, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Transportul deşeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul ca transportul deşeurilor trebuie să fie însoţite de formulare de transport cu regim special şi transportate numai către operatori autorizaţi pentru eliminarea/valorificarea deşeurilor. Mulţumim Poliţiei Locale pentru implicare şi Poliţiei Naţionale pentru susţinere. Astfel de acţiuni vor continua”, a declarat directorul Gărzii de Mediu din județul Dâmbovița, Vlad Drugă.

Comisarii de mediu au dat amenzi primăriilor

Fenomenul de deversare ilegală a deșeurilor, mai ales pe spațiile publice, au luat amploare în ultimii ani. Există, la nivel național, o adevărată mafie a deșeurilor ilegale, iar comisarii de mediu parcă se luptă cu morile de vânt. Numai în județul Dâmbovița comisarii de mediu spun că ar fi dat amenzi de peste 15.000 de lei primăriilor locale, după ce au descoperit astfel de situații.

În ultimii ani România a fost sancționată de nenumărate ori pentru situații de acest gen. Numai în 2017 Comisia Europeană a sesizat România în fața Curții Europene de Justiție. Atunci România primea sancțiuni pentru eșecul său de a închide și reabilita 68 de depozite de deșeuri ilegale.

Rata de reciclare în România a fost de doar 5%, în 2016, în timp ce aproximativ 80% din deșeurile municipale au ajuns în gropile de gunoi, potrivit statisticilor Eurostat. De atunci, autoritățile române au încercat să găsească o soluții.

Soluții mai ales pentru a aborda unele dintre problemele legate de gestionarea deșeurilor, precum taxe mai mari pentru gunoiul depozitat în depozitele de deșeuri, plătite de companiile de gestionare a deșeurilor, și o taxă pe ambalajele reutilizabile, plătite de către consumatori. Cu toate acestea, situația generală nu s-a schimbat încă mult.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro