Se înregistrează o victorie în cazul Oliviei Steer, așadar judecătorii i-au dat dreptate, iar decizia nu mai poate fi întoarsă. Deși și-a câștigat dreptul prin hotărâre judecătorească, Olivia Steer nu reușește să intre în posesia unei moșteniri, iar după mai bine de opt ani, aceasta a reușit o victorie importantă.
Astfel, Olivia Steer și câteva rude ale sale au câștigat în anul 2013 25,8 hectare de teren arabil, 2,7 de pădure si 1,5 de pășune. Însă nici în ziua de astăzi ei nu au văzut nimic, deși sentința a fost definitivă. Așadar păgubiții, între care și Olivia Steer, au revenit la judecată. În vara anului 2020, Olivia Steer și rudele sale au au deschis un nou proces, ce a avut ca obiect ”fond funciar”.
Conform unor surse din mediul judiciar, recent, Olivia Steer a bifat o victorie importantă și la apel, judecătorii i-au dat dreptate Oliviei Steer, decidând reluarea procesului de la zero.
”Admite apelul, anulează sentința apelată și trimite cauza spre rejudecare primei instanțe. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul București, conform cancan.ro.
În anul 2013, familia Oliviei Steer a obținut o moștenire de 30 de hectare (teren arabil și pădure) în comuna Căuaș din Satu Mare. Doar că în realitate, Olivia și rudele ei nu au primit nimic, iar situația este bizară întrucât autoritățile locale recunosc decizia judecătorilor dar susțin că nu o pot pune în aplicare, deoarece terenul respectiv nu mai poate fi retrocedat în natură. Tot autoritățile spun că nici nu pot să ofere alt teren la schimb, pentru că nu există. Simțindu-se umilită de autorități, Olivia Steer a răbufnit, cerâdn atunci atunci, amendarea primarului cu 1.000 de euro pe zi!
Deși Olivia Steer și rudele sale ar fi trebuit să intre de mult în posesia terenului, nu s-a rezolvat nimic. Familia Oliviei Steer a depus deci o nouă acțiune în instanță, cerând ca primarul din Căuaș să fie amendat cu 1.000 de euro pe zi de întârziere a punerii în aplicare a deciziei de retrocedare.
Avocatul familiei Oliviei a dovedit că e ceva în neregulă: deși primăria le-a spus că nu sunt terenuri disponibile pe raza localității, în 2016 s-a decis concesionarea unora pentru locuitorii acesteia. Dreptatea a fost de partea autorităților din Satu Mare atunci, instanța constatând că pe raza localității nu sunt terenuri disponibile pentru punerea în posesie a reclamanților, însă aceștia pot solicita despăgubiri, potrivit deciziei inițiale a instanței. După apelul făcut de rudele Oliviei Steer, dosarul s-a mutat la Tribunalul din Satu Mare.