Născută într-o familie de aromâni, în Constanța, a început să joace tenis la 4 ani, iar de la 6 ani a început să practice zilnic acest sport. La 15 ani s-a mutat în București și de atunci a început să viseze. La 16 ani a fost în platoul lui Cătălin Măruță, la Pro TV, și a vorbit despre superstițiile sale de atunci și victoria la junioare.
Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon 2019, după finala câștigată cu 6-2, 6-2 în fața fostului număr 1 mondial, Serena Williams…dar asta știe o lume întreagă deja. Să vedem mai bine parcursul ”reginei tenisului mondial”. La 4 ani a început să ia contact cu sportul alb, la 6 ani practica deja zilnic tenis, iar la 15 s-a mutat în Capitală și a început să lucreze pentru a-și îndeplini visurile. După muncă, disciplină și așteptare, au început să apară și rezultatele.
În 2008, la turneul junioarelor de la Roland Garros, constănțeanca a fost desemnată cap de serie numărul nouă. În primul tur a zdrobit-o pe Charlotte Rodier (6-4, 6-1), apoi pe daneza Karen Barbat (6-3, 6-1). În turul trei, sportiva a trecut de a cincea favorită, Jessica Moore(6-0, 6-1), pentru ca mai apoi în sferturi să o învingă pe Ksenia Lykina(6-1, 6-2). În semifinae, Simona Halep a trecut de a doua favorită, Arantxa Rus (6-2, 7-5). În cele din urmă, a câștigat o finală 100% românească în fața celei de-a 10-a favorită, Elena Bogdan.
Despre reușita sa la Roland Garros, obținută la o vârstă fragedă, a povestit în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță, de la Pro TV. Simona, timidă și nesigură pe atunci, fâstâcindu-se pe scaun, a vorbit despre parcursul său până la câștigarea trofeului la junioare și despre suprema sa superstiție, cea de a nu se întoarce din drum odată ce a ieșit din casă. Cu părul mai deschis decât acum, coafată diferit, machiată după moda de atunci, îmbrăcată tot în alb, Simona a bucurat publicul și în acel moment, chiar dacă în palmares nu adunase atâtea victorii ca acum. Sportiva a purtat o discuție deschisă, a vorbit despre familia sa, cum o face întotdeauna, și despre visurile care astăzi i s-au îndeplinit tocmai pentru că și-a păstrat disciplina, atitudinea unui om modest și a muncit fără să se uite la ceas.