Noile cazuri de infecții au generat noi discuții contradictorii în spațiul public. Printre cei mai vocali critici, medicul Monica Pop, a tras concluzii alarmante legate de pacienții infectați, după vaccinarea anti-covid.
Datele recente arată un număr de peste 4.0000 de pacienți infectați cu COVID-19, dar partea ciudată este că aceștia s-au infectat după vaccinarea anti-covid. Informațiile sunt cu atât mai alarmante, asta însemnând că de fapt, vaccinurile folosite nu au randamentul anunțat și scontat. Medicul Monica Pop a făcut câteva afirmații dure la adresa autorităților, legate de aceste noi informații, pe Facebook:
”Greu de înţeles de ce unii medici nu spun adevăruri! E foarte clar că cei 4.500 care au făcut COVID după vaccinare l-au făcut de la vaccin! Ştie orice medic că vaccinurile pot provoca boala! Instruiţi-vă şi veţi vedea!
Rog autorităţile şi colegii să nu mai spună lucruri neadevărate oamenilor, nu e moral şi nici benefică inducerea în eroare!”, a scris medicul Monica Pop, joi, pe pagina de Facebook.
La startul campaniei de vaccinare anti-covid informațiile sugerau un randament crescut atât pentru Pfizer și Moderna, cât și pentru AstraZeneca ulterior. Numai că, în afară de efectele secundare de după vaccinare, acum aflăm că există un număr de 4.500 de persoane infectate după inocularea vaccinului.
Datele sunt alarmante și pun într-o lumină proastă toate declarațiile de până acum referitoare la randament și imunizare a vaccinurilor. Medicul Monica Pop a reacționat dur pe marginea acestor informații, atât pe Facebook, dar și în intervențiile sale televizate.
Oficialii anunțau că primii 4.000 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost după primul vaccin, ca restul, până la 4.500, 499 de persoane să se fi infectat după rapel, a doua doză inoculată.
Conform coordonatorului campaniei, dr. Gheorghiţă., 96% din cei declarați infectați au fost vaccinați cu produsul de la Pfizer, 4,6% cu vaccinul produs de Moderna și 0,4% cu vaccinul de la AstraZeneca.
„Mediana timpului scurs de la momentul vaccinării până la momentul în care a fost depistată această infecție a fost de 7 zile. Ceea ce înseamnă că persoanele respective au fost diagnosticate în intervalul de timp în care nu a apărut nivelul de anticorpi la un titlul protector. Foarte probabil vorbim de situații în care acele persoane erau fie în perioada de incubație la momentul vaccinării.
Fie au fost în fază de infecție asimptomatică sau au fost expuse ulterior momentului vaccinării. Trebuie să știm că perioada de incubație pentru infecția cu SARS-CoV-2 e cuprinsă între 2 și 14 zile. Prin vaccinare, procentul celor care fac boala simptomatică e redus foarte mult. La Astra Zeneca studiile arată un procet de 67%, nivelul e foarte ridicat din viaţa de zi cu zi”, a precizat dr. Gheorghiţă.