23 nov. 2018 | 06:15

L-ar putea suspenda pe Iohannis, dar Vosganian ne face o favoare

Știri generale
L-ar putea suspenda pe Iohannis, dar Vosganian ne face o favoare

În cazul în care nu ai mai auzit de mult timp de Vosganian, este bine să știi că l-ar putea demite oricând pe Iohannis, dar ne face o favoare de dragul președinției UE.

Klaus Iohannis a devenit un pic mai agresiv cu coaliția de guvernare în ultimele săptămâni. Fără să se chinuie prea mult, președintele dejoacă planurile elaborate de Dragnea, Tăriceanu și, nu în ultimul rând, Vosganian. Dacă numele de Varujan Vosganian ți-a devenit străin în ultimii ani, ar fi bine să ai în vedere că este destul de influent în coaliția PSD – ALDE. Ocupă poziția de vicepreședinte ALDE.

În această săptămână în care Iohannis a refuzat să numească doi miniștri, pentru ca în final să-i amâne pe termen nedeterminat, nu a fost una bună pentru coaliție. Din acest motiv, Vosganian a ieșit la înaintare pentru a insufla încredere în fanii săi și ai coaliției. Este atât de încrezător în forțele sale și ale grupării politice pe care o reprezintă, încât a vorbit pe un ton cât se poate de relaxat despre suspendarea președintelui.

Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat celor de la Adevărul și nu pare să fie editat sau modificat în vreun fel. „Suspendarea preşedintelui în semestrul european ar fi catastrofală pentru imaginea României. Noi respectăm interesul naţional, iar Iohannis profită de această situaţie. Preşedintele pare reprezentantul altor interese naţionale şi etnice decât ale poporului român”, a spus Vosganian, într-un interviu recent.

În opinia sa, Iohannis poate fi oricând scos din poziția de președinte, el are această putere, dar Vosganian a pus în balanță beneficiile și i se pare mai rentabil să ”îl ierte” pentru impertinenețele recente. „Nu poţi să suspenzi preşedintele gândindu-te că toată procedura din Parlament va fi simultană cu semestrul european. Preşedintele face parte din Consiliul European. Interesul naţional spune că trebuie să suportăm capriciile preşedintelui. Iohannis va trebui să numească până la urmă noii miniştri. A ales să-şi facă de cap la finele mandatului”, a spus Vosganian.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro