Câți bani câștigă o asistentă medicală în România, în fiecare lună. Se știe că salariile tuturor cadrelor medicale s-au majorat acum doi ani, după ce Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat legea 153/2017, acolo unde sunt specificate remunerațiile lor. Iată, așadar, care sunt sumele!
De menționat este că remunerațiile variază, evident, în funcție de experiență, dar și de subunitatea unde activează. Astfel că în unitățile medicale de stat din țara noastră, o asistentă medicală primește un salariu între 4.150 și 5.197 de lei, anunță Gândul.ro. Iar o asistentă medicașă principală câștigă un salariu între 4.752 lei și 5.412 lei. Apoi, la aceste salarii, se mai adaugă și indemnizația de hrană, sporul de vechime, sporul de toxicitate, dar și alte sporuri.
În ultimii zece ani, salariilor celor din domeniul Sănătății s-au triplat, iar numărul angajaților a crescut și el. Cu 24% față de 2011, spre exemplu. Însă banii sunt meritați pe deplin de fiecare asistentă și de fiecare cadru medical, având în vedere că ei sunt în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus. Astfel, ei își asumă riscuri mari, iar fiecare zi de muncă este o bătălie în adevăratul sens al cuvântului.
Până astăzi, 15 februarie, în țara noastră, au fost confirmate 763.294 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 709.520 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până azi, 15 februarie 2021, 19.445 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Astfel că în intervalul 14.02.2021 (10:00) – 15.02.2021 (10:00) au fost raportate 79 de decese (50 bărbați și 29 femei).
Amintim că din data de 10 februarie 2021, programările pentru vaccinările anti-coronavirus s-au reluat pentru toate categoriile incluse în etapa a doua de vaccinare, după ce, o perioadă, aceste programări au fost limitate la categoriile vulnerabile, a fost anunțul făcut recent de către Valeriu Gheorghiță, care este președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților împotriva noului coronavirus. Programările se fac la centrele de vaccinare, acolo unde sunt distribuite dozele de vaccin de la Astra Zeneca, cu care se vaccinează persoanele sub vârsta de 55 de ani. Ca și o noutate a campaniei de vaccinare, în platforma de programare se introduce o listă de așteptare pentru persoanele care nu găsesc un loc disponibil în centrul de vaccinaer selectat. Astfel că ceo aflați pe lista de așteptare, vor fi notificați în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare pe care l-au selectat.