15 feb. 2021 | 13:33

Prințesa Diana, reguli draconice pentru un singur dans. Ce condiții bizare i-au fost impuse

Monden
Prințesa Diana, reguli draconice pentru un singur dans. Ce condiții bizare i-au fost impuse
Prințesa Diana, reguli draconice pentru un singur dans

A fost una dintre cele mai iubite femei din lume. Prințesa Diana a rămas în istorie și în inimile celor care au iubit-o drept o altfel de prințesă, care și-a trăit viața după bunul plac, după propriile reguli, reușind să fie mai aproape de cetățenii englezi și să fie prietena lor. Dar care erau regulile pe care trebuiau să le respecte persoanele din jurul ei? Ce condiții bizare i-au fost impuse.

Prințesa Diana, reguli draconice pentru un singur dans

Eleganță. Finețe. Clasă. Empatie. Bunătate. Zâmbet. Modestie. Sunt doar câteva dintre cuvintele care o caracterizau pe Lady Diana Spencer, Prințesa Inimilor. Fosta soție a Prințului Charles a fost cea mai iubită femeie din lume, iar moartea ei din anii 90 a venit ca o adevărată lovitură pentru cei care au iubit-o și admirat-o pe Lady Di.

Prințesa Diana a rămas în amintirea colectivă precum o altfel de prințesă, o femeie care a dorit să se apropie mai mult de cetățeni, să fie mai mult prietenă decât suveran, prin stilul său natural și nonconformist. Fire veselă și sociabilă, mama prinților William și Harry adora să participe la baluri și seri dansante, unde își etala trupul minunat în cele mai frumoase rochii, dansând până în zorii zilei. Și pentru că tot vorbim despre dans, eticheta cerea ca persoanele care doreau să danseze cu prințesa Diana trebuiau să aibă o anumită conduită.

De exemplu, persoanele care voiau să o invite pe Lady Di la dans trebuiau să aibă cel puțin 1,82 metri înălțime. Explicația este destul de simplă: prințesa purta mereu tocuri înalte, iar tabloul celor doi trebuia să arate impecabil. De asemenea, prințesa dansa numai cu bărbați căsătoriți. Celibatarii nu aveau voie să o invite la dans, pentru a nu stârni zvonuri în presă despre posibile idile de-ale Dianei.

Dansul cu John Travolta, cel mai celebru vals din istorie

Cu siguranță toată lumea știe celebrul dans pe care prințesa Diana i l-a acordat actorului John Travolta. Se întâmpla în noiembrie 1985, în cadrul unei petreceri oficiale organizate de președintele american de la acea vreme, Ronald Reagan. Faimosul actor din Grease a inviat-o pe soția Prințului Charles la un vals, iar Lady Di a acceptat.

Deși, inițial, Lady Diana a vrut să danseze cu Mikhail Baryshnikov, dansator, coregraf și actor american de origine rusă, aceasta nu l-a putut refuza pe John Travolta, dansul fiind aranjat de însuși președintele Reagan și soția lui. Fotografiile care au rămas sunt legendare: prințesa Diana arată ravisant în rochia bleumarin de catifea semnată de designerul Victor Edelstein.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de legătură cu Coreea de Sud
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Cel mai cutremurător film a apărut pe Netflix. Atenție! Trebuie să ai inima tare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Doliu în fotbalul românesc. Fostul președinte al celor de la Dinamo s-a stins în noaptea de joi spre vineri
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! ZELENSKI a AVERTIZAT
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro