Prințesa Diana, întâlnire scandaloasă cu Camilla. Ce s-a întâmplat între cele două

Prințesa Diana, întâlnire scandaloasă cu Camilla. Ce s-a întâmplat între cele două
Detalii despre întâlnirea dintre Prințesa Diana și Camilla

Există mai multe momente încordate în istoria monarhiei britanice care vor fi despicate în acest sezon al seriei ”The Crown” (Netflix), care acoperă perioada domniei Reginei Elisabeta între 1977 și 1990. Printre ele, și unul dintre momentele culminante ale triunghiului amoros de la palat, format din Charles, Diana și Camilla – întâlnirea celor două femei. „Am fost întotdeauna trei în această căsătorie, deci a fost cam aglomerată”, admitea chiar prințesa într-un interviu din 1995.

Prințesa Diana a confruntat-o pe Camiila. Detalii despre întâlnirea celor două rivale la inima lui Charles

Diana spunea că acesta a fost unul dintre cele mai curajoase momente din viața ei și că s-a întâmplat la aniversarea de 40 de ani a surorii Camillei, unde nimeni nu se aștepta să o vadă sosind, mai ales la brațul încă soțului ei, Charles. În timpul petrecerii, Diana a luat-o pe Camilla deoparte, cerându-i să schimbe câteva cuvinte între patru ochi.

„I-am spus: Camilla, ştiu exact ceea ce se întâmplă între voi. Mi-a răspuns: Nu ştiu la ce te referi. I-am zis că ştiu ce este între ea şi Charles. Atunci, ea mi-a zis ceva interesant: Ai tot ceea ce-ţi doreşti. Toţi bărbaţii din lumea asta sunt îndrăgostiţi de tine. Ai doi copii frumoşi. Ce vrei mai mult? I-am răspuns: Îmi vreau soţul”, povestea Lady Di.

Replica rivalei a întârziat să apară, dar gesturile i-au luat locul. Camilla a lăsat capul în pământ și a tăcut. Ulterior, Diana i-a mai spus că îi pare rău că se află la mijloc, dar că știe bine ce se întâmplă. După acest moment, prințesa a mărturisit că s-a simțit eliberată și mândră, scăpând într-un final de neputință după șapte ani de frustrări și gelozii.

Curiozități despre Camilla, Ducesă de Cornwall

  • S-a născut într-o familie nobilă ca cel mai mare copil al primarului Bruce Shand și soției lui, Rosalind Cubitt, fiica lui Roland Cubitt,3 Baron Ashcombe.
  • Camilla s-a căsătorit în 1973 cu ofițerul Andrew Parker Bowles, cu care are doi copii. Ei au divorțat în anul 1995.
  • Nu s-a folosit de titlul de Prințesă de Wales fiindcă acesta este încă asociat cu fosta soție a Prințului de Wales, Diana.
  • A fost într-o relație de mulți ani cu Prințul de Walles, înainte și după fostele căsătorii.
  • Relația a fost mediatizată în presă.
  • Cercul controverselor s-a închis cu o căsătorie civilă în 2005, dată pe televiziunea Anglican.
  • Arhiepiscolul de Caterbury, Rowan Williams, i-a binecuvântat în capela Sf.George, Castelul Windsor.