22 ian. 2021 | 16:59

Cea mai bună plăcintă cu lucernă, preferata lui Florin Busuioc. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

Știri generale
Cea mai bună plăcintă cu lucernă, preferata lui Florin Busuioc. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească
Cum prepari plăcintă cu lucernă. Planta ascunde beneficii uluitoare pentru organism

Plăcinta este unul dintre aperitivele sau deserturile preferate ale românilor. Fie că este sărată sau dulce, aceasta se consumă neapărat aburindă, proaspăt scoasă din cuptor. Pentru gospodinele care își doresc însă să experimenteze o nouă aromă, poți încerca un ingredient neașteptat: lucerna. Plăcinta cu lucernă, extrem de apreciată de Florin Busuioc, poate fi o surpriză pentru familie și invitați. Pentru a afla cum se pregătește, iată rețeta de plăcintă cu lucernă în rândurile următoare.

Lucerna, beneficii pentru sănătate

Deși mulți au auzit de lucernă ca fiind alimentul folosit pentru hrănirea cailor, această plantă poate fi integrată cu succes în alimentația umană. Bogată în nutrienți, lucerna asigură numeroase beneficii pentru sănătatea organismului nostru. Ea are acțiuni uluitoare privind detoxifierea organismului, întărește sistemul cardiovascular și protejează sistemul digestiv.

Lucerna dispune de o cantitate mare de enzime, dar și substanțe antiinflamatoare, betacaroten, vitaminele B6, C (într-o cantitate mai mare decât se regăsește în citrice), E, D, K si U, precum si minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu). Pentru a beneficia de toate avantajele consumului de lucernă, mulți aleg să o folosească sub formă de ceai, tinctură, pulbere sau tablete. Totuși, aceia care preferă planta în formă naturală, lăstarii sau germenii de lucernă pot fi adăugați cu succes în salatele de legume. De asemenea, o plăcintă cu lucernă nu este doar un preparat delicios, dar și extrem de sănătos.

Cum se prepară o plăcintă cu lucernă delicioasă

Pentru prepararea plăcintei ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 kg faină
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apă
  • 5 gr sare
  • 50 gr zahar
  • 50 gr usturoi
  • 1 ceapă
  • 200 ml smântână
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr lucernă verde

Mod de preparare

În primul rând se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură în mijloc, unde se adaugă drojdia diluată și zahărul cu puțină apă caldă. Drojdia se lasă să se activeze și apoi se adaugă cele două ouă, sarea, 100 de ml de ulei și 200 de ml de smântănă. Toate ingredientele se amestecă împreună cu făina. Turnând treptat apă caldă, omogenizați aluatul. După ce aluatul a devenit compact, se lasă la dospit timp de 30 de minute.

Între timp, lucerna se toacă mărunt și se călește în ulei, alături de ceapă și usturoi, și ele tăiate mărunt în prealabil. După ce aluatul a crescut, se împarte în bucăți mai mici și fiecare dintre ele se întinde sub formă de foaie de plăcintă. Aceste foi se umplu cu lucernă și se pun la copt într-o tavă, cu folie de copt. Când plăcinta cu lucernă s-a copt, se servește alături de diferite sosuri, după preferințe.

Parteneri