04 iul. 2019 | 15:32

Premieră în tenis. Un cuplu de lesbiene evoluează pentru prima dată la un campionat oficial, la Wimbledon

Știri generale
Premieră în tenis. Un cuplu de lesbiene evoluează pentru prima dată la un campionat oficial, la Wimbledon
Un cuplu de lesbiene joacă în turul 2 la Wimbledon

Un cuplu de lesbiene evoluează în premieră la un campionat oficial. Alison Van Uytvanck și Greet Minnen s-au calificat în turul 2 la Wimbledon, în proba de dublu, după ce au învins în primul act al competiției perechea formată din Freya Christie şi Katie Swan, cu scorul de 7-5, 6-2.

Un cuplu de lesbiene joacă în turul 2 la Wimbledon

Belgiencele Alison Van Uytvanck (25 de ani, locul 58 WTA) și Greet Minnen (21 de ani, locul 128 WTA) vor juca vineri, 5 iulie 2019, în turul 2 la Wimbledon, în proba de dublu, împotriva cuplului format din surorile Hao-Ching și Latisha Chan. Cele două sunt împreună de 3 ani, dar au jucat pentru prima dată împreună zilele trecute, în cadrul turneului din Londra. Sportivele au vorbit deschis despre relația lor și i-au îndemnat pe cei din tenis care se află în situația lor să nu își ascundă orientarea sexuală.

„Am vrea să vedem mai multe persoane care ies în faţă şi să spună că este în regulă ceea ce se întâmplă. Cred că oamenii ar avea mai multă încredere. Ar fi ceva benefic, bărbaţii ar aprecia asta. Mai multe persoane şi-ar recunoaşte orientarea sexuală în felul acesta. Cu siguranţă există tenismeni activi gay. Personal, consider că dacă aş fi fost bărbat, mi-ar fi fost mult mai greu să recunosc că sunt gay, asta din cauza stereotipurilor existente”, a declarat Alison Van Uytvanck.

Alison Van Uytvanck și Greet Minnen

Alison Van Uytvanck și Greet Minnen

Sportivele și-au recunoscut public orientarea sexuală la începutul anului 2018, când Alison a anuțat că se va muta împreună cu Greet.

„Ne simţim foarte fericite împreună şi asta este ceea ce vrem să arătăm lumii. Nimeni nu trebuie să se justifice în faţa lumii de ce este lesbiană sau homosexual, nu este ca şi cum ar fi o boală”, spunea Alison la acea vreme.

Belgianca a mărturisit că părinții au sprijinit-o după ce au aflat care este orientarea ei sexuală, iar acest lucru a făcut-o să se simtă mult mai bine.

„Acum o să mă adresez copiilor şi o să transmit un mesaj clar lumii: „fără agresiune”! Lumea trebuie să afle cu ce m-am confruntat în viaţă şi ce dificultăţi am întâpinat până să ajung să am noroc. Lumea trebuie să afle şi să înţeleagă durerea pe care a trebuit să o suport”, a adăugat Alison.

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Adelina Pestrițu a întors toate privirile la nunta Monicăi Bîrlădeanu! A ales o coafură retro și o rochie spectaculoasă, tip sirenă, cum doar la Hollywood mai vezi
Unica.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță, nuntă cu peripeții. Mulți invitați au dat plicul gol
EVZ.ro
BRomania, declarații exclusive despre iubită. Cei doi sunt împreună de aproape un an. Cât de mult s-a schimbat Fabiola
Spynews
Ordin pentru banii românilor. Amendă 10.000 lei dacă întârzii. Iohannis a semnat
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
ZIUA de PENSII, MODIFICATĂ! Cinci MILIOANE de SENIORI, VIZAȚI DIRECT
Mediaflux
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro