03 iul. 2019 | 10:54

Bacalaureat 2019. Modele PDF de subiecte pentru examenul la Istorie

Știri generale
Bacalaureat 2019. Modele PDF de subiecte pentru examenul la Istorie
Miercuri, 3 iulie, se desfășoară proba obligatorie la Bacalaureat, la Istorie sau Matematică

Bacalaureat 2019: îți arătăm câteva modele de subiecte pentru examenul la Istorie, care este a treia probă scrisă, cea obligatorie. Aceasta se desfășoară în ziua de 3 iulie și tot azi, se dă și proba la Matematică. Atunci când vor fi publicate pe site-ul oficial, vom atașa și noi, pe playtech.ro,, subiectele la Istorie.

Bacalaureat 2019: modele de subiecte la Istorie

Este a treia zi de foc pentru absolvenții claselor a XII-a care s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Este a treia zi pentru cei care au susținut ieri și proba la Limba maternă. Azi, 3 iulie, elevii susțin o nouă probă scrisă, cea obligatorie a profilului la care au studiat în cei patru ani de liceu – Istorie sau Matematică. În acest articol ne vom focusa pe proba la Istorie care, în anii precedenți, s-a dovedit chiar mai dificilă decât cea la Limba și literatura română.

Subiectele pentru această disciplină au fost concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare din subordinea sa.

Examenul a început, la fel ca probele precedente, la ora 9:00, însă elevii și cadrele didactice trebuie să se prezinte la unitățile de învățământ în intervalul orar 7:30 – 8:30, pentru a se rezolva rapid chestiunile administrative pentru examen și a nu se întârzia apoi, odată ce vor fi furnizate subiectele.

Pe site-ul edu.ro, este afișat doar un model de subiecte la Istorie, dacă e să le dăm pe cele mai recente publicate. Iată-le mai jos:

Bacalaureat 2019. Modele PDF de subiecte pentru examenul la Istorie

Bacalaureat 2019. Modele PDF de subiecte pentru examenul la Istorie

Bacalaureat 2019: programul probelor scrise și afișarea rezultatelor

Anul acesta, BAC-ul a început pe 3 iunie, cu probele de competențe, întâi cea lingvistică, la Limba română, apoi cele digitale, apoi la o limbă străină studiată în liceu. În luna iulie, se susțin probele scrise după următorul program:

  • 1 iulie  – Limba și Literatura Română – proba Ea, examen scris;
  • 2 iulie  – Limba și Literatura Maternă – proba Eb, examen scris;
  • 3 iulie  – Proba obligatorie a profilului – proba Ec, examen scris;
  • 4 iulie  – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed, examen scris;
  • 8 iulie – Afișarea primelor rezultate și depunerea contestațiilor (între orele 12:00 – 16:00);
  • 9 – 12 iulie – Se rezolvă contestațiile;
  • 13 iulie – Afișarea rezultatelor finale.

BAC 2019: regulament

La fel ca în cazul oricărui alt examen național, elevii și cadrele didactice trebuie să respecte anumite reguli strice pentru buna desfășurare a probelor scrise și pentru evitarea fraudelor. Toate probele sunt monitorizate audio-video. Sistemele de supraveghere trebuie să fie funcționale și active atât în sălile unde se desfășoară examenele, cât și în sălile unde sunt tipărite și sigilate fișele cu subiecte, precum și fișele pe care elevii le vor rezolva.

Toate probele scrise încep la ora 9:00 sau cu o mică întârziere, de la caz la caz, în funcție de cât de eficient se împart subiectele. Examenul începe din momentul în care toți elevii au primit subiectele. Ei la dispoziție trei ore pentru rezolvare. Chiar dacă nu știi să rezolvi niciun subiect, nu poți să ieși din sală decât după o oră și jumătate.

În sălile de examen, elevii n-au voie să aibă asupra lor ghiozdane, rucsacuri, genți, telefoane mobile și alte dispozitive electronice sau cărți, caiete, fițuici etc., orice ar putea fi sursă de inspirație. În sala de examen se intră doar cu instrumentele de scris și cu buletinul, iar elevii trebuie să se prezinte la liceu în intervalul ora 7:30 – 8:30.

Dacă ești prins cu unul dintre obiectele interzise mai sus menționate, chiar dacă le folosești sau nu, vei fi scos din examen, lucrarea va fi notată ca fraudă și nu vei mai putea susține iar BAC-ul nici la următoarele două sesiuni.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Vești proaste pentru șoferi. Spoliați și mai rău de ecologismul UE
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro