Barem limba maternă Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau subiectele

Bacalaureat 2019: barem de corectare la Limba maternă

Barem limba maternă Bacalaureat 2019. Află cum se rezolvau subiectele la probele scrise concepute pentru elevii care aparțin anumitor minorități naționale. Fiecare subiect trebuia rezolvat într-un anumit mod, pentru a fi considerat valid și a primi punctajul maxim.

Barem la limba maternă Bacalaureat 2019

Marți, 2 iulie, absolvenții claselor a XII-a care au studiat o limbă maternă în timpul celor patru ani de liceu, susțin proba scrisă la disciplina aferentă. În total, sunt opt limbi în care elevii pot da BAC-ul. La finalul perioadei de examinare, acești elevi vor avea o notă în plus care va fi luată în calcul pentru media finală.

Deocamdată, Edu.ro n-a publicat subiectele care au picat azi la Limba maternă, la niciuna dintre cele opt limbi, dar, în momentul în care vor fi publicate în decursul orelor sau zilelor următoare, le vom publica și noi.

În consecință. nu există baremele de corectare pentru subiectele de azi, dar există cele pentru subiectele care au picat la sesiunea specială, adică la simularea care s-a desfășurat în luna martie.

Subiecte limba maternă Bacalaureat 2019: limba germană

Barem limba maternă Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau subiectele

Barem limba maternă Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau subiectele

Barem Limba maternă Bacalaureat 2019: limba germană (pentru subiectele de mai sus)

Barem limba maternă Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau subiectele

Barem limba maternă Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau subiectele

BAC 2019: regulament

Barem limba maternă Bacalaureat 2019. Cum se rezolvau subiectele

La fel ca în cazul oricărui alt examen național, elevii și cadrele didactice trebuie să respecte anumite reguli strice pentru buna desfășurare a probelor scrise și pentru evitarea fraudelor. Toate probele sunt monitorizate audio-video. Sistemele de supraveghere trebuie să fie funcționale și active atât în sălile unde se desfășoară examenele, cât și în sălile unde sunt tipărite și sigilate fișele cu subiecte, precum și fișele pe care elevii le vor rezolva.

Toate probele scrise încep la ora 9:00 sau cu o mică întârziere, de la caz la caz, în funcție de cât de eficient se împart subiectele. Examenul începe din momentul în care toți elevii au primit subiectele. Ei la dispoziție trei ore pentru rezolvare. Chiar dacă nu știi să rezolvi niciun subiect, nu poți să ieși din sală decât după o oră și jumătate.

În sălile de examen, elevii n-au voie să aibă asupra lor ghiozdane, rucsacuri, genți, telefoane mobile și alte dispozitive electronice sau cărți, caiete, fițuici etc., orice ar putea fi sursă de inspirație. În sala de examen se intră doar cu instrumentele de scris și cu buletinul, iar elevii trebuie să se prezinte la liceu în intervalul ora 7:30 – 8:30.

Dacă ești prins cu unul dintre obiectele interzise mai sus menționate, chiar dacă le folosești sau nu, vei fi scos din examen, lucrarea va fi notată ca fraudă și nu vei mai putea susține iar BAC-ul nici la următoarele două sesiuni.

BAC 2019: programul probelor scrise și afișarea rezultatelor

  • 1 iulie  – Limba și Literatura Română – proba Ea, examen scris;
  • 2 iulie  – Limba și Literatura Maternă – proba Eb, examen scris;
  • 3 iulie  – Proba obligatorie a profilului – proba Ec, examen scris;
  • 4 iulie  – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed, examen scris;
  • 8 iulie – Afișarea primelor rezultate și depunerea contestațiilor (între orele 12:00 – 16:00);
  • 9 – 12 iulie – Se rezolvă contestațiile;
  • 13 iulie – Afișarea rezultatelor finale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI