30 dec. 2020 | 15:26

Pericolul de la Revelion. Ce trebuie să eviți dacă ai pe masă în noaptea dintre ani

Monden
Pericolul de la Revelion. Ce trebuie să eviți dacă ai pe masă în noaptea dintre ani
Ce alimente nu trebuie combinate la masa de Revelion

S-a aflat care este adevăratul pericol de la Revelion. Ce trebuie să eviți dacă ai pe masă în noaptea dintre ani, citește în articolul de mai jos.

Avertismentul nutriționiștilor . Ce să nu combini de pe masa de Revelion, astfel încât să nu ajungi la spital

Nutriționiștii au anunțat care este pericolul real de Revelion și ce ar trebui să eviți cu desăvârșire de pe masa din noaptea dintre ani, astfel încât să începi cu dreptul 2021.

Mesele îmbelşugate din această perioadă a Sărbătorilor pot fi un adevărat pericol pentru sănătate, avertizează medicii nutriţionişti. Aceștia atrag atenţia că respectarea unor reguli simple te pot scăpa de unele consecinţe grave. Spre exemplu, aperitivul de pe masa de Revelion trebuie consumat în cantităţi limitate, iar felul în care combini alimentele este şi el important.

Ce nu trebuie să combinăm niciodată la masă

Simona Carniciu, nutriţionist, a explicat ce şi cum trebuie să mâncăm, astfel încât să eliminăm orice risc de a ne lua răul după masă şi de a ajunge, inevitabil, la spital.

Să încercăm, pe cât posibil, să nu combinăm proteinele între ele. Carne cu ouă şi lactate. Pentru că, din punct de vedere nutriţional, faptul că sunt proteine diferite interferă în digestie. Şi o să ne petrecem Revelionul, dacă nu la spital, la bal, pe scaun”, a declarat Simona Carniciu, la Antena 3.

O masă copioasă afectează tot organismul

În continuare, nutriționistul a avertizat care sunt pericolele unei mese haotice, fie ea de Sărbători, fie ea în timpul normal. ”În momentul în care noi mâncăm ceva greu digerabil, tot organismul se focusează asupra sistemului digestiv”, a mai spus nutriţionistul Simona Carniciu.

Nutriționistul a anunțat care este cel mai valoros aliment și cum se poiate tranforma acesta într-o bombă calorică. ”Oul este cel mai complet aliment şi, dacă îl facem să fie gustos şi nu aducem foarte multe alte ingrediente care să îi sporească caloriile, cum ar fi maioneza, nu face decât să transforme un ou banal în ceva gustos. Cel mai bun ou care poate să existe este oul fiert tare. E cea mai bună variantă a oului”, a mai spus Simona Carniciu.

Ce să mănânci după mesele bogate de Sărbători, pentru a echilibra grăsimile

De asemenea, nutriţioniştii recomandă consumul de avocado pentru a echilibra grăsimile din organism după mesele îmbelșugate de sărbători.

Avocado este un aliment medicament. Îl folosim în momentul în care vrem să schimbăm raportul între grăsimile nesănătoase cu cele sănătoase”, a mai declarat Simona Carniciu.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Capital.ro
Horoscop 8 mai 2024. Fecioarele atrag bunăstarea, Peștii se lasă ghidați de instinct
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSII „digitalizate”. CNPP se modernizează complet
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro