După apariția alianței AUR pe scena politică, după alegerile parlamentare, au existat voci care au acuzat componența partidului. Conform acestora, unii din membrii alianței, aflați pe listele parlamentare, ar fi avut de-a face cu represaliile din Decembrie 1989. Printre cei vizați se află și Francisc Tobă, ales ca parlamentar în circumscripția Brașov.
Pentru români, numele de Francisc Tobă ar putea să nu însemne mai nimic. Dar pentru victimele sale dintr-un spital din Sibiu, din zilele Revoluției din 1989, este sinonim cu bătaia și atrocitățile. Conform relatărilor recente, împreună cu alți colegi, mai mulți militari, în zilele Revoluției din 1989, au intrat peste pacienții unui spital din Sibiu, pe care i-ar fi dus, ulterior, într-o sală de sport, bătându-i cu bestialitate.
După evenimentele de la Revoluție, se regăsește în rândurile FSDN-ului, ulterior cunoscut ca PSDR. A fost deputat, din partea formațiunii politice în perioada 1992 -1996. În această perioadă, Francisc Tobă a făcut parte din comisia ce avea să inițieze Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).
STS este exact același serviciu special care numără voturile cetățenilor români, după colectarea lor din urnele de vot. Alături de un alt nume greu, Nicolae Roman, sunt acuzați de multe fapte de opresiune împotriva revoluționarilor din Decembrie 1989.
În Dosarul Revoluției, pe numele lui Francisc Tobă există o lungă listă de acuzații referitoare la evenimentele din Decembrie 1989. Se vorbește despre aproximativ 200 de persoane care ar fi avut de suferit de pe urma acțiunilor săvârșite de Francisc Tobă, și alte 99 de români uciși de acesta la Sibiu.
Acum, colonel în rezervă, a scăpat de acuzațiile de crime împotriva umanității, și îl regăsim pe listele de parlamentari ai alianței AUR. La alegerile parlamentare de anul acesta, atât Francisc Tobă, cât și Nicolae Roman, au candidat, surprizător, pe listele AUR pentru cele două camere ale Parlamentului.
Culmea este că a și câștigat mandatul de deputat. Reacțiile dure și ultimele dezvăluiri, însă, l-au determinat pe George Simion să nu-l valideze pe fostul colonel Francisc Tobă.
“Avem însă cazul Francisc Tobă în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii. Nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor. Suntem în zilele Revoluţiei pe care noi le comemorăm.
Avem campanii speciale în acest sens, campania Eroii nu mor niciodată, organizată în fiecar an şi de aceea am luat hotărârea de a nu valida mandatul colonelului Francisc Tobă şi de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României. E o decizie grea, e o decizie care s-ar putea să ne afecteze, dar mai important pentru noi este să fim corecţi, să fim cinstiţi şi să nu facem greşeli”, a declarat George Simion.