Cum trebuie să bei apă, de fapt? Există reguli și în privința aceasta. Profesorul Mencinicopschi vine cu precizări despre cel mai simplu obicei pe care trebuie să-l avem zi de zi. Ce ai făcut greșit până acum?
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi oferă sfaturi importante despre unul din obiceiurile pe care trebuie să le aibă toată lumea. Multe detalii te pot ajuta să ai o viață cu o calitate mai bună precum: alegerea alimentelor din consumul zilnic, respirația corectă, dar și băutul apei. Specialistul a lansat de curând o nouă carte ”Ce mâncăm ca să ne hrănim?”, iar în ea cei interesați pot să afle toate lucrurile de care au nevoie pentru un stil de viață mai așezat. ”Trebuie să avem credința că rămânem sănătoși(…). Port masca, stau la o distanță potrivită de alte persoane, mă dezinfectez”, a spus Maria Timuc, cea care a făcut introducerea și recenzia cărții profesorului Mencinicopschi.
Conform acesteia, gândirea pozitivă și lipsa fricii sunt foarte importante în aceste vremuri greu încercate pentru unii. ”Fiecare om ar trebui să aibă acasă un oximetru. Oximetru e un aparat micuț care îți măsoară saturația de oxigen. Dacă oxigenarea scade, persoana trebuie să meargă la spital. Oamenii trebuie să meargă rapid la medic dacă le scade saturația sub 95%-94%”, a spus Maria Timuc la emisiunea ”Voi cu Voicu”.
Un simplu lucru care te ajută să pornești într-o nouă călătorie în ceea ce privește viața, corpul și mintea ta este consumul apei, care nu se face oricum. ”Noi credem că dacă bem apă e suficient. Profesorul Mencinicopschi spune că pentru a ne hidrata nu trebuie să bem apa ci să luăm câte o gură de apă, să o plimbăm prin gură, să o amestecăm cu salivă și practic să o mâncăm. Acest lucru ne ajută să ne hidratăm”, a mai spus Maria Timuc.
-Ţine la îndemână tot timpul cu tine o sticlă cu apă pentru a avea astfel acces mai uşor
-Alege apa în locul băuturilor îndulcite. Te va ajuta să-ţi menţi greutatea.
-Adaugă puţină lămâie. Lămâia îi va îmbunătăţi gustul şi este posibil să bei mai multă apă decât de obicei.
-Fă-ţi un obicei din a bea apă, mai ales dacă este dificil să-ţi aduci aminte să bei. De exemplu, bea apă după ce te-ai sculat, la micul dejun, la prânz şi la cină şi când te pregăteşti de culcare. Sau bea câte puţin la fiecare o oră.
-Bea apă când ai senzaţia de foame. Deseori senzaţia de sete se confundă cu aceea pentru alimente. Foamea adevarată nu va fi potolită cu apă. (Sursa: reginamaria.ro)