Specialiștii în sănătate au făcut o listă a zonelor corpului care nu trebuie atinse. Lista a fost oarecum actualizată, întrucât nu mai este valabil ce se credea și se spunea până acum. Astfel, acum, cea mai murdară parte a corpului este buricul.
Specialiștii susțin că nu este o idee bună să afectăm echilibrul bacteriilor de pe anumite zone ale corpului. Astfel, specialiștii în sănătate au stabilit că mâinile trebuie să stea departe de fața noastră în permanență.
Mâinile sunt acoperite cu germeni, iar când le punem pe anumite zone ale corpului, acești germeni se răspândesc, iar în unele cazuri, germenii ajung chiar pe corpurile oamenilor cu care intrăm în contact.
Atinsul feței este un obicei foarte obișnuit pentru cei mai mulți oameni, însă dacă fața nu este spălată sau nu se aplică o cremă hidratantă, va trebui evitat contactul între față și mâini.
Mâinile conțin uleiuri și microbi ce pot înfunda porii pielii și pot duce la acnee severă.
Ochii sunt sensibili, iar atingerea lor poate introdice germeni și riscăm să introducem fără să vrem mucroparticule de murdărie.
Rezultatul poate fi iritarea corneei sau chiar zgârierea acesteia. Mâncărimile de ochi se tratează cu picături speciale, iar acestea se aplică după ce mâinile au fost bine spălate.
Interiorul urechii umane este delcat și sensibil, astfel încât rebuie să rezistăm dorinței de a le curăța în profumzime.
Pielea ce acoperă canalul audiditiv este subțire și predispusă la răniri. Trebuie consultat un specialist.
Buricul este cea mai murdară parte a corpului uman. Din cauza dificultății de acces, acesta rămâne murdar chiar și după baie.
Astfel, curățarea buricului se face prin introducerea degetelor în el și curățarea lui cu apă și săpun.
Gura adăpstește 34 până la 72 de colonii de bacterii diferite. Multe sunt inofensive, însă adăugarea de germeni suplimentari de pe mâni poate schimba total situația.
Se poate ajunge în cazul când putem infecta altre persoane.
Murdăria de sub unghii conține o cantitate mare de germeni și bacterii. O spălare bună a mâinilor nu distruge complet aceste bacterii.
Interiorul nasului are o proprie cultură de bacterii. Introducerea degetelor în nas poate facilita ajungerea altor bacterii care pot duce la infecții grave.
De asemenea, bacteriile din nas pot fi luate de pe degete și pot fi transmise altor persoane.