25 iun. 2019 | 12:14

Cerere pentru contestație la Evaluarea Națională 2019 (Capacitate). Cum se depune contestația. Descarcă formularul aici

Știri generale
Cerere pentru contestație la Evaluarea Națională 2019 (Capacitate). Cum se depune contestația. Descarcă formularul aici
Ca să ți se reexamineze lucrarea, trebuie să depui cerere de contestație

Cerere pentru contestație la Evaluarea Națională 2019. Află în rândurile următoare cum se depune contestația în cazul în care nu ești mulțumit/ă de rezultatul obținut la examene. Contestațiile se vor depune într-o singură zi și se vor desfășura după o procedură prestabilită.

UPDATE: Au fost afișate, marți, 25 iunie 2019, rezultatele examenului de evaluare națională pentru elevii claselor a VIII-a. Toți elevii care nu sunt mulțumiți de nota pe care au obținut-o pot depune contestație, marți 25 iunie 2019, între orele 14 și 20, iar notele finale vor fi afișate, după o corectură ulterioară a lucrărilor, în data de 29 iunie 2019.

Puteți afla AICI rezultatele examenului de Evaluarea Națională 2019!

Puteți afla AICI notele pe JUDEȚE la Evaluarea Națională 2019!

Cerere pentru contestație la Evaluarea Națională 2019

Absolvenții claselor a VIII-a au susținut ultima probă la Evaluarea Națională săptămâna trecută, pe 20 iunie, proba la Matematică, respectiv, pe 21 iunie, pentru cei care au urmat și cursurile de Limbă maternă. Proba la Limba și literatura română s-a desfășurat pe 18 iunie.

În timpul zilelor care au trecut, profesorii au corectat lucrările, iar primele rezultate se vor afișa marți, pe 25 iunie, până la ora 12:00, potrivit calendarului realizat de Inspectoratul școlar și publicat și pe edu.ro.

În aceeași zi, între orele 14:00 și 20:00, elevii, însoțiți de părinți sau reprezentanți legali, trebuie să depună contestații dacă nu sunt mulțumiți de notele obținute. Dacă au impresia că meritau o notă mai mare, au dreptul să ceară reexaminarea lucrării/lucrărilor.

Totuși, nu este o certitudine dacă vor și obține o notă mai mare. La fel de bine, comisia de examinare, care va fi alta, poate să descopere alte greșeli și să scadă și mai mult nota. Nota luată după contestații este definitivă și asta va rămâne valabilă, chiar dacă va fi mai mică.

Cerere pentru contestație la Evaluarea Națională 2019 (Capacitate). Cum se depune contestația. Descarcă formularul aici

În ceea ce privește reprezentarea minorilor, Ministerul Educației face următoarea precizare:

„Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.”

Care este procedura de contestații a notelor la Evaluarea Națională 2019

Cerere pentru contestație la Evaluarea Națională 2019 (Capacitate). Cum se depune contestația. Descarcă formularul aici

Contestațiile se depun doar pe 25 iunie, când se vor afișa primele rezultate

Ca să depui contestație, ai nevoie în primul rând de o cerere specifică acestui scop, cea pe care o vezi mai sus, în acest articol.

Cererea trebuie completată și adresată președintelui comisiei de contestații. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire.

Lucrarea este reexaminată și corectată de doi evaluatori.

Dacă diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale şi se semnează de aceştia.

Nota finală se trece pe lucrare, doar în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Acesta calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Tradiții de lăsata secului. Ce trebuie să facă fetele nemăritate
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Mașinile interzise de la circulație. Decizie în România de vineri, 15 noiembrie, ora 10:00
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Silviu Prigoană era DEVASTAT de o DURERE SECRETĂ. TRAGEDIA unuia dintre COPII
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro