Rezultate Evaluarea Națională 2019. Edu.ro a afișat notele la Capacitate! Verifică simplu AICI

Evaluare Națională 2019: Edu.ro a afișat notele!

Notele obținute de către elevii de clasa a VIII-a la examenele din cadrul Evaluării Naționale au fost afișate azi, 25 iunie. Acestea pot fi vizionate pe site-ul oficial Edu.ro. Iată cum le poi verifica simplu!

UPDATE: Au fost afișate REZULTATELE PENTRU EXAMENUL DE EVALUARE NAȚIONALĂ a elevilor de clasa a VIII-a! Puteți afla rezultatele pe județe, AICI! Mii de părinți, elevi și profesori au așteptat cu sufletul la gură aceste note, după ce au susținut săptămâna trecutî probele pentru fostul examen de capacitate. Anul acesta, în 2019, elevii au susținut aceleași probe, dar sub o altă denumire, potrivit Legii Educației. Vezi lista completă cu note pe județe!

Rezultate Evaluare Națională 2019

Elevii au susținut, în cursul săptămânii ăsteia, probele la limba și literatura română, matematică și istoria sau geografia României. Evaluarea Națională semnifică modalitatea prin care se pot clasifica la viitoarele licee în funcție de competențele dobândite pe parcursul învățământul gimnazial. Examenul are o singură sesiune și poate fi susținut fără taxă, atât de elevii din învățământul de stat, cât și de cei din învățământul particular. Emoțiile probelor i-a cuprins pe nu mai puțin de 150.000 de proaspeți absolvenți ai claselor a VIII-a. Afișarea primelor rezultate este astăzi, 25 iunie, până la orele 12:00.  Pe 29 iunie, la trei zile de la depunerea contestațiilor, elevii își vor primi notele reevaluate. De asemenea, rezultatele la EV 2019 se vor publica și la avizierele școlilor, începând cu orele 09:00. Verifică simplu AICI!

Conform calendarului aprobat de către Ministerul Educației Naționale, în aceeași zi, între orele 14:00 și 19:00, vor putea fi depuse contestațiile elevilor nemulțumiți de notele obținute. În conformitate cu prevederile din metodologie, după evaluarea lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Media generală care a fost obținută din însumarea și împărțirea notelor de la examenele de la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se va face admiterea la liceu. Media generală din clasele 5-8 are o pondere de 20%.

Rezultate Evaluare Națională. Edu.ro indică notele azi, 25 iunie, până la orele 12:00
Rezultate Evaluare Națională. Edu.ro indică notele azi, 25 iunie, până la orele 12:00

Cum se calculează media?

MA= 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Admiterea la liceu:
3 – 7 iulie 2019 Elevii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere la liceu
4 – 8 iulie 2019 Verificarea fişelor de înscriere la liceu și corectarea eventualele greşeli în baza de date computerizată
12 iulie 2019 Repartizarea computerizată la liceu

Rezultate Evaluare Națională 2019
Rezultate Evaluare Națională 2019. Absolvenții clasei a VIII-a află azi rezultatele

EDU.RO, probleme tehnice

Ministerul Educației Naționale a precizat în cursul anului trecut că site-ul oficial www.edu.ro nu funcționează mereu. Motivele ar fi tehnice, în privința găzduirii serverului. Este foarte posibil ca acest lucru să se repete și în anul curent. „Din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului, site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă”, afirma MEN

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI