03 nov. 2020 | 13:44

Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2021. Ludovic Orban a făcut anunțul azi

Politică
Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2021. Ludovic Orban a făcut anunțul azi
Guvernul Orban a eliminat taxele introduse de guvernarea PSD

În perioada ultimei guvernări PSD au fost introduse mai multe taxe. Printre acestea se numară supraacciza la carburanți și dubla taxare a contractelor de muncă part-time. Alte taxe introduse de PSD au fost și cele din energie, sistemul bancar și telecomunicații. Astăzi aflăm că, în urma unui raport, Guvernul Orban anunță eliminarea acestora.

Guvernul Orban elimină taxele impuse de PSD

Conform unui raport preliminar, emis zilele acestea, Guvernul Orban anunță eliminara unor taxe impuse de guvernarea PSD în ultimul mandat.

Printre multele taxe impuse de PSD regăsim supraacciza la carburanți, taxele din sectorul bancar, telecomunicații, energie, dar și suprataxarea în cazul contractelor de muncă part-time.

În afară de aceste taxe eliminate, deși au existat zvonuri, Guvernul Orban exclude creșterea cotei unice de impozitare, precum și taxele și impozitele, pentru anul 2021.

”O spun din capul locului că nu vom creşte taxe şi impozite. Prin minciuni și manipulare, pesediștii vor de fapt să-și șteargă urmele. PSD a impus taxe aberante. Supraacciza la carburanți, supraimpozitarea contractelor part-time. Dar și taxe noi în sectorul bancar, în energie și în telecomunicații, toate eliminate de PNL.”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul face promisiuni electorale sau nu

Ne aflăm la mai puțin de o lună până la Alegerile Parlamentare. Toate aceste declarații venite de la Guvernul Orban par a fi promisiuni electorale.

Cel puțin așa văd toți analiștii politici și financiari. Aceștia au ținut cont de situația dramatică în care se află acum economia României, când au făcut aceste predicții.

În continuare, în pofida lucrurilor evidente, Guvernul Orban susține ideea de a nu mări taxele și impozitele pentru anul următor.

Taxe si impozite menținute la aceeai valaore de Guvernul Orban

Guvernul Orban face sau nu promisiuni electorale

Specialiștii spun că este imposibil de susținut economia și echilibrat bugetul de stat, în acest moment, având în vedere rata de îndatorare a României.

Ultima informare arăta că România s-ar fi împrumutat cu aproximativ 10 miliarde de euro, doar pentru plata salariilor bugetare și a pensiilor.

”Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe şi impozite. Pentru accelerarea relansării economice nu poţi să pui frână de tip fiscal. Nu poți pune bariere de tip fiscal în relansarea companiilor şi în ceea ce priveşte taxarea muncii.”, și-a susținut pledoaria Ludovic Orban.

Conform declarațiilor lui Florin Cîțu, supraacciza la carburanți, de exemplu, nu a adus ”venituri la buget care să suplinească efectul negativ asupra economiei”.

Rămâne de văzut dacă declarațiile guvernanților vor rămâne în vigoare, sau după alegeri vom resimții noi măriri de taxe și impozite.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ingredientul care schimbă total murăturile. Este esențial, nu trebuie omis
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Anunț pentru românii cu banii la saltea. Adevărul despre carduri: Trebuia să închid...
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro