Bicarbonatul de sodiu a revenit în atenția tuturor. Cu toate că există nenumărate soluții în supermarket-uri, unii oameni aleg o variantă naturală. Ce se întâmplă dacă îți cureți mobila cu acest compus? Trebuie să-l lași câteva clipe să acționeze.
Mulți dintre români preferă să se folosească de un compus de curățare mai puțin nociv decât cele găsite pe piață care conțin foarte multe chimicale. Atunci când vine vorba despre curățearea unor suprafețe mai dificile și sensibile, bicarbonatul de sodiu poate să-ți vină în ajutor. Cu toții avem bicarbonat de sodiu în casă, chit că nu l-am folosit până acum neapărat la curățenie. E un element nelipsit în bucătărie și e de mare ajutor când vine vorba despre copturi. O femeie a încercat un experiment aparte de curând, iar mai apoi a împărtășit cu toată lumea concluziile trase. Aceasta a pus câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă umplut la sfert, a pus soluția pe mobilă și apoi a așteptat câteva minute. După ce a șters totul cu o cârpă, a văzut mobila foarte curată, lemnul cu o nuanță frumoasă și sănătoasă și fără nicio pată.
De ce ai nevoie?
-Curăţă pieptenii şi periile de păr
-Curăţă periuţele de dinţi
-Curăţă grătarul aragazului
-Curăţă oalele şi vasele pentru gătit
-Împrospătează mirosul covoarelor
-Adăugat împreună cu detergentul, curăţă hainele şi le împrospătează
-Curăţă podeaua
-Curăţă geamurile şi oglinzile
-Curăţă chiuveta, cada şi inoxul din baie
-Curăţă maşina de spălat vase şi cafetiera
-Redă strălucirea tacâmurilor şi pieselor din argint
-Desfundă chiuveta
-Menţine prospeţimea florilor
-Înlătură mirosul de ţigară din scrumieră
-Elimină mirosurile neplăcute din încălţăminte
-Apa fiartă cu puţin bicarbonat poate fi folosită la sterilizarea biberoanelor (Sursa: republicabio.ro)
Atenție! Nu se recomandă consumul acestui compus fără aprobarea medicului! Nu folosiți pulberea direct pe dinți pentru că atacă smalțul, iar ingerat în cantități mari poate să devină letal. Este recomandat ca toată lumea să se oprească strict la uzul casnic al acestuia.