Cum scapi de gândacii de bucătărie cu bicarbonat de sodiu. Ce trebuie să faci în casă

Cum scapi de gândacii de bucătărie cu bicarbonat de sodiu. Ce trebuie să faci în casă
Bicarbonatul de sodiu, metoda eficienta si ieftina care te scapa de gandacii de bucatarie

Gândacii de bucătărie dau bătăi de cap multor români. O soluție pentru a scăpa de gândacii de bucătărie, foarte eficientă și ieftină, este bicarbonatul de sodiu. Cum scapi de gândacii de bucătărie cu bicarbonat de sodiu, vezi un pic mai jos.

Cum scapi ieftin și eficient de gândacii de bucătărie. În doar câteva zile, gângăniile vor rămâne o amintire urâtă

Gândacii de bucătărie, pe lângă faptul că sunt dezgustători, aceștia sunt foarte periculoși, contaminând alimentele cu care intră în contact, scrie stiridinlume.ro. În urma consumului acestor alimente, persoanele pot fi contaminate cu bacterii precum salmonella, stafilococul auriu sau streptococul. Astfel, este foarte important dacă îi ai să scapi cât mai repede de ei.

O metodă eficientă de exterminare a gândacilor de bucătărie este bicarbonatul de sodiu. Banalul bicarbonat de sodiu este folosit cu succes pentru îngrijirea personală, cât și pentru igiena locuinței, dar te poate ajuta și la exterminarea gândacilor din bucătărie.

Gandacii pot transmite multe boli omului
Gandacii pot transmite multe boli omului

Cum te scapă bicarbonatul de sodiu de gândacii de bucătărie

Astfel, pentru a scăpa de gândacii de bucătărie, sau de insectele care pătrund în casa ta, trebuiesc amestecate părți egale de bicarbonat și zahăr. Această combinație trebuie pusă la toate colțurile casei. În urma consumării acestui amestec, gândacii vor muri. Bicarbonatul de sodiu interacționează cu acidul stomacal al gângăniilor astfel că acestea vor fi exterminate.

De asemenea, o altă metodă de alungarea a gândacilor constă în frunzele de dafin. Frunzele trebuie făcute pulbere, iar aceast praf va fi așezat prin casă. Gândacii vor părăsi de urgență incinta. Gândacii nu suportă mirosul înțepător al dafinului.

Acidul boric, o altă soluție care te scapă de gândaci

Acidul boric este o altă metodă eficientă în alungarea insectelor din casa ta. Se amestecă 2 litri de apă fiartă cu 450 de grame de acid boric și 11 grame de zahăr. Compoziția se lasă la răcit și se va pune în sticluțe mici cu dopuri de vată.

Aceste recipiente vor trebui așezate acolo unde apar gândacii. Acidul boric va fi la fel de eficient și dacă va fi împrăștiat prin locurile ascunse din casă, unde nu pot avea acces acces animalele sau copii. Acidul boric este toxic pentru organismul uman.

Cum mor gândacii într-o săptămână

De asemenea, foarte important de știut este că gândacii de bucătărie au o nevoie mare de apă. Fără hrană pot supraviețui până la 28-30 de zile, dar fără apă doar o săptămână. Astfel, încearcă să elimini și cât mai multe dintre sursele lor de apă.

Cum să tai sursa de apă a gândacilor:

-repară conductelor de apă dacă există scurgeri;
-repară supapele, în situația în care există condens la conductele de apă;
-nu lăsa apă în cadă și nici în diferite recipiente ușor accesibile;
-asigură-te că periuțele de dinți acu capac;
-golește adesea teava de scurgere a frigiderului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI