21 oct. 2020 | 13:51

Cum face Chef Scărlătescu cel mai bun cozonac. Rețeța celebrului bucătar

News
Cum face Chef Scărlătescu cel mai bun cozonac. Rețeța celebrului bucătar
Cum face Chef Scărlătescu cel mai bun cozonac. Rețeța celebrului bucătar

Cozonacul este un preparat nelipsit de pe masa românilor de sărbători, însă nu este tocmai simplu de preparat. Astfel, rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu te va ajuta foarte mult dacă ești la primul tău cozonac, iar dacă ai experiență în materie, cu siguranță te va ajuta să-ți iasă un preparat delicios. Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu este una care păstrează gustul autentic românesc. Va ieși, cu siguranță, un cozonac pufos și delicios, un succes mare pe masa de sărbători.

Ingrediente  cozonac, rețeta lui Cătălin Scărlătescu

  •  1 kg făină
  • 250 gr zahăr
  • 450 gr lapte
  • 5 ouă
  • 60 gr drojdie
  • 300 gr unt belgian
  • 500 gr nucă
  • 200 gr rahat
  • 150 gr ciocolată belgiană
  • 30 gr portocală confiată
  • 30 gr coajă de lămâie

Mod de preparare cozonac, rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Mai întâi se amestecă drojdia cu 100 ml de lapte și trei linguri de făină. Această compoziție, maiaua, se lasă să crească până își dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zahărul, apoi se amestecă până ce se dizolvă. Apoi, gălbenușurile se freacă cu sarea. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata și maiaua. Apoi, se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic. Această cmpoziție se lasă la dospit aproximativ o oră. Apoi, se ia o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiană, rahat și stafide și se rulează. Rulada obținută astfel, se secționează în două pe lungimea ei, iar cele două părți astfel obținute se împletesc, după care se ung cu ou. Ele se pun într-o formă tapetată în prealabil cu unt și făină și se lasă la dospit pentru aproximativ două ore. Iar când aluatul a crescut, se dă tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute – 1 oră, la 160 grade.

Cine este Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, iar la ora actuală este membru în juriul „Chefi la cuțite”, show-ul culinar de la Antena1, alături de chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu. S-a născut la data de 20 iulie 1972, în Constanța. A avut pasiunea pentru bucătărie încă de mic, inspirat fiind de bunica sa.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, spune Chef Cătălin Scărlătescu.

Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Deținuții vor lucra pe viitoarele şantiere de autostrăzi şi drumuri expres. Vor primi bani, iar pedeapsa li se va reduce
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Crăciun. Zodii care renunță la vicii anul viitor. Vor pune sănătatea pe primul lor
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Taxă suplimentară în România. Decizia pe care nimeni n-o înțelege. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DECIZIA privind INDEXAREA PENSIILOR! ANUNȚUL ministrului Muncii la PRELUAREA noului mandat
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro