De la fursecuri la prăjituri, oricare dintre aceste deserturi va putea fi un final de dejun pe o notă înaltă. Răsfățați-vă cu una dintre aceste delicii preferate. Tot ce aveți de făcut este să aveți ingredientele necesare și răbdare.
Copiilor și adulților le va plăcea selecția noastră de deserturi potrivite pentru familie, inclusiv tăvițe cu chipsuri de ciocolată, și de ce nu, chiar clasicul orez cu lapte. Uneori e bine să ne aducem aminte de ce și cum ne găteau bunicii, pe vremea când eram copii. Orezul cu lapte, celebra bundincă cu griș, prăjitura cu brânză sau cu mere. Toate aceste rețete, simple, ne duc în copilărie.
Dacă vă faceți probleme că ar fi cine-știe-ce inginerie, nu vă faceți probleme. Rețetele acestor deserturi sunt foarte simple și rapid de făcut. Tot ce aveți nevoie este de îndemânare, ingrediente și răbdarea familiei.
Coaceți aceste cuburi de ciocolată pentru familie. Ușor de făcut, această tavă este ideală pentru a găti (și a fi mâncată alături de copii. Încălziți cuptorul la 180 grade. Uleiați baza și părțile laterale ale unei tăvi de copt. Se tapetează cu pergament de copt. Combinați făina, pudra de cacao, praful de copt, zahărul și un praf bun de sare într-un castron mare. Desfaceți bucățile de zahăr cu un tel.
Bateți uleiul împreună cu laptele, vanilia și ouăle într-un ulcior și turnați în ingredientele uscate, apoi amestecați chipsurile de ciocolată. Amestecați bine folosind o spatulă până când nu există cocoloașe de făină. Se toarnă amestecul în forma pregătită și se coace timp de 25-30 de minute. Testați cu un pai în centru prăjituri până iese curată. Se lasă să se răcească în tablă cel puțin 20 de minute.
Între timp, faceți glazura. Topiți untul, apoi scoateți-l de pe foc și amestecați zahărul glazur, pudra de cacao și laptele. Glazura va fi lichidă, dar se va îngroșa puțin pe măsură ce se răcește. Dacă glazura s-a îngroșat prea mult înainte ca prăjitura să se răcească, reîncălziți-o ușor pentru a ușura turnarea. Se toarnă glazura de ciocolată peste prăjitură și se lasă până s-a întins înainte de a o felia în cuburi.
Ingrediente:
Puneți apa la fiert într-o cratiță mare. Spălați orezul și scurgeți-l. Adăugați orezul în apa clocotită și fierbeți-l timp de 5 minute. Într-o cratiță separată, fierbeți laptele la foc mediu.
Scoateți orezul gătit și scurgeți-l. Puneți încet orezul în laptele care fierbe. Coborâți focul și adăugați sare, fasole de vanilie și zahăr. Acoperiți și fierbeți timp de 15 – 20 de minute, amestecând ocazional, până când laptele este absorbit. Adăugați mai mult lapte, dacă este necesar pentru un orez fraged. Serviți-l cald, rece sau la temperatura camerei.
Ingrediente:
Rețeta budincă de gris sau griș cu lapte este un mic dejun ușor și hrănitor pe care micuții îl adoră. Doar câteva ingrediente și veți obține cea mai uimitoare budincă vreodată. De asemenea, poate fi considerat un desert și servit fie fierbinte, fie rece.
Budinca de gris este practic compusă din 2 ingrediente: lapte și gris, dar puteți alege să o faceți atât de aromată și dulce, după cum doriți. Tot ce trebuie să faceți este să puneți laptele la fiert, adăugați grișul treptat și să continuați să mestecați până se îngroașă. Nu vă lăsați tentați să mai adăugați griș, deoarece se va îngroșa și mai mult odată ce se răcește.
Dacă îți place cu adevărat un pic mai dulce, adaugă mai mult zahăr, deși nu este nevoie de prea mult dacă adaugi extract de vanilie și, sau lămâie, asta îl va face cu adevărat aromat. Deci, gătitul poate fi atât de simplu, depinde cu adevărat de dvs. cum vă place.