25 oct. 2020 | 09:00

Exerciții pentru fese și coapse – Top 3 recomandări de la specialiști

Știri generale
Exerciții pentru fese și coapse - Top 3 recomandări de la specialiști
Exerciții pentru fese și coapse - Top 3 recomandări de la specialiști

Din ce în ce mai mulți oameni frecventează sălile de forță. Aceștia aleg să facă sport din motive diferite. Unii vor să pună câteva kilograme în plus de masă musculară și să crească în forță, lucru ce le va fi de folos pe plan mental, devenind mai încrezători în propriile forțe. Alții doresc să piardă câteva kilograme de țesut adipos pentru a putea purta hainele mult dorite. O altă parte de oameni preferă să meargă la sală pentru terapie, fiind un mod exemplar de a te descărca la sfârșitul zilei ridicând greutăți. În funcție de fiecare persoană, țelul este diferit. Dar de ce este bine să facem sport?

De ce recomandă specialiștii să facem sport?

Cu siguranță ai auzit că sportul reprezintă o componentă esențială pentru viața ta și pentru calitatea acesteia. Dar ce beneficii aduce el?

  • Îmbunătățește starea fizică și mentală

În primul rând, făcând sport vei fi plin de energie. Practicarea oricărui sport are un efect benefic asupra creierul, orice fel de activitate fizică activează endorfine. Aceste substanțe se află în creier și ajută la starea ta de bine. Indiferent că mergi la sala de forță, practici baschet, volei, fotbal sau alergi, aceste endorfine vor fi activate și îți vor da o stare de bine, de euforie.

  • Reduce stresul și depresia

Când ești activ mereu, minta ta este distrasă de la probleme zilnice ce pot apărea în viața ta. Aici joacă un rol important și endorfinele de care tocmai am discutat. De asemenea, exercițiile fizice reduc nivelul hormonilor ce cauzează stresul și depresia.

Exerciții fizice

Exerciții fizice

O oră de sport la sfârșitul unei zile obositoare poate fi extrem de benefică pe plan mental. Deși nu sunt extrem de multe studii privind influența sportului asupra depresiei, nu putem ignora beneficiile acestuia asupra sănătății mintale.

  • Te ajută să menții o greutate optimă

Făcând sport, ardem caloriile în plus ce le acumulăm atunci când suntem plictisiți și mâncăm dulce. Desigur, un lucru important ce nu trebuie uitat este nutriția, joacă un rol extrem de important, mai important decât practicarea unui sport.

Exerciții pentru fese și coapse

Antrenamentul pentru piept și brațe este minunat, însă există persoane care uită de cealaltă jumătate a corpului, coapsele și fesierii. Următoarele exerciții sunt în special pentru femei, dar nici bărbații nu ar trebui să le neglijeze. Așa că, iată câteva exerciții ce garantat îți vor dezvolta mușchii coapselor și fesierii.

  • Genuflexiunile

Genuflexiunile , un exercițiu compus ce stă la baza dezvoltării unei grupe musculare pe care o parte din oameni o neglijează.

Acestea cresc mușchii coapselor în totalitate (cvadriceps, biceps femural, fesierii și chiar și gemenii). Genuflexiunile reprezintă un exercițiu greu atât din punct de vedere a formei de execuție cât și din punct de vedere al energiei depuse pentru a duce la bun sfârșit repetările.

Genuflexiuni

Genuflexiuni

Însă, adăugarea lui în programul de antrenament poate aduce multe beneficii:

  1. ·       Dezvoltă masa musculară a coapselor
  2. ·       Condiția fizică va fi îmbunătățită considerabil
  3. ·       Întărește articulațiile si oasele
  4. ·       Anduranța va crește și ea
  5. ·       Arde surplusul de țesut adipos
  6. ·       Mobilitate îmbunătățită
  7. ·       Dezvoltarea forței
  • Îndreptările

Este un exercițiu cunoscut datorită faptului că nimeni nu te poate ajuta, ridicarea greutății depinde doar de tine, față de alte exerciții unde ajutorul poate fi acordat de altcineva la nevoie.

Îndreptări

Îndreptări

Fiind un exercițiu compus, necesită un efort mare și folosirea a mai multor grupe de mușchi cum ar fi : musculatura spatelui, fesierii, bicepsul femural, bicepsul brahial, și mușchii abdominali. Executat corect, acest exercițiu este foarte benefic pentru dezvoltarea întregii musculaturi.

  • Extensii pentru coapse la aparat

Este un exercițiu foarte ușor de executat, fiind pus într-o poziție fixă de către aparat. Tot ce trebuie să faci este să execuții extensia corect și controlat, astfel încât mușchiul să beneficieze la maxim de fiecare repetare.

Exerciții coapse

Exerciții coapse

Aceste exerciții sunt minunate pentru dezvoltarea feselor și coapselor. Primele două fiind exerciții compuse, vor lucra mai multe grupe musculare, având beneficii mai mari pentru întreg corpul. Un lucru ce nu trebuie să îl ignorăm este nutriția. Aceasta are un rol important în refacerea țesutului muscular. Mulți specialiști susțin că nutriția este mult mai importantă decât 60-90 de minute petrecute în sală.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro