Infecțiile gingiilor pot fi la fel de dăunătoare pentru sănătatea dinților ca și cariile dentare. De fapt, dacă nu sunt tratate, aceste probleme se pot agrava. Se pot răspândi la structurile osoase subiacente, provocând pierderea dinților și infecții sistemice. Important este să știi ce nu trebuie să faci după detartraj
Atunci când există o boală parodontală, detartraj poate oferi o soluție acceptabilă pe termen lung, mai ales dacă aceste tratamente sunt implementate din timp. Pentru detartraj sunt folosite instrumentele manuale, cât și instrumentele cu ultrasunete. Aestea sunt utilizate pentru a îndepărta tartrul, placa și biofilmul. Acestea, în timp, se acumulează în jurul și sub linia gingiei. Detartrajul creează o suprafață curată și proaspătă pe care gingiile pot adera în mod eficient.
După unul sau mai multe tratamente, majoritatea oamenilor vor experimenta mult mai puțină roșeață, inflamație și durere atunci când se periază, folosesc ața dentară și mestecă. Următoarele sunt cinci sfaturi ale experților pentru menținerea acestor îmbunătățiri printr-o îngrijire ulterioară adecvată.
Așteptați cel puțin două ore înainte de a mânca, apoi selectați o dietă moale pentru primele 48-72 de ore, mestecând pe partea opusă a gurii. Evitați băuturile alcoolice și alimentele calde sau picante până când gingiile vă sunt vindecate. Nu utilizați produse din tutun timp de cel puțin 72 de ore după procedură, deoarece tutunul încetinește vindecarea.
Periați zona tratată foarte ușor în prima noapte. A doua zi, începeți să folosiți ușor zona dentară și reveniți treptat la periajul normal și folosirea aței dentare în săptămâna următoare.
Este normal să experimentați o anumită sensibilitate la căldură, frig și presiune după programare. Gingiile tale pot fi dureroase câteva zile. Pentru a controla disconfortul, luați medicamente pentru durere înainte ca anestezicul să se fi epuizat sau conform recomandărilor. Este normal să experimentați un anumit disconfort timp de câteva zile.
Clătiți de trei ori pe zi cu apă caldă sărată. Puneți o linguriță de sare într-o ceașcă de apă caldă, clătiți-spită-scuipat, pentru a reduce durerea și umflarea. Dacă sunt prescrise antibiotice, continuați să le luați pentru perioada de timp indicată, chiar dacă toate simptomele și semnele infecției au dispărut.
Detartrajul este o procedură ce trebuie efectuată doar de medicul stomatolog, care va folosi, pentru a îndepărta cea mai mare parte a depunerilor, un aparat cu ultrasunete și instrumente manuale, pentru a elimina resturile. Dacă este făcut corect, detartrajul va lăsa suprafața dinților netedă și curată. Pentru a beneficia pe deplin și pentru o perioadă cât mai lungă de efectele procedurii, trebuie respectate câteva reguli.
Citește continuarea pe Știri din Lume