Există câteva alimente de senzație care îți revitalizează sănătatea. Există un aliment minune care repara ficatul. Acest organ intern este cel responsabil cu eliminarea toxinelor din organism, fiind unul dintre cele mai importante organe. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă sa ne protejam ficatul, întrucât de el depinde sănătatea noastră.
Există o listă întreagă de alimente care sunt adevărate miracole pentru ficat și care ne revitalizează sănătatea. Potrivit specialistilor, un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienții din hrană și îi transformă în componente esențiale ale sângelui.
De asemenea, ficatul, face acest proces prin colectarea vitaminelor si a mineralelor, dar si prin producerea enzimelor si proteinelor ce contribuie la echilibrul hormonal.
“El ne ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor, sa elimine bacteriile din sange si produce bila, necesara pentru digestia alimentelor.
Cand ficatul devine suprasolicitat, din cauza stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat si, astfel, pot aparea probleme grave de sanatate”, a explicat dr. Victor Verinceanu.
Usturoiul contine numerosi compusi organo-sulfurosi. Printre ei se regăsesc alicina si seleniu, cre care protejeaza ficatul si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Actioneaza ca antibiotic natural, fara efecte secundare.
Are și puternice proprietati antibacteriene si antimicrobiene. De asemenea, usturoiul stimuleaza cresterea nivelului de antioxidanti din organism.
Grapefruitul este bogat in vitamina C si antioxidanti, substanțe care stimulează producerea de enzime pentru detoxifiere a ficatului. Fibrele solubile din acest fruct contribuie la scaderea colesterolului si face ficatul să ardă grăsimile.
Avocado ajută organismul sa produca un tip de antioxidant numit ”glutation”.Acesta ajută ficatul să filtreze componentele toxice. Consumul de avocado poate repara un ficat deteriorat în doar o lună. Trebuie consumat o dată sau de două ori pe săptămână.
Un avocado contine 4 grame de proteine esentiale și de înaltă calitate.
Nucile sunt bogate în L-arginina, glutation si acizi grasi Omega-3, substante ce contribuie la procesul de purificare a ficatului. Nucile sprijină funcțiile hepatice și facilitează și oxigenarea sângelui. Este recomandat să consumam nuci după o masa bogată în grăsimi.
Ceaiul verde contine catechine, antioxidanti puternici care asista functia hepatica. Sunt si responsabili pentru efectul sporit de ardere a grasimilor. Ceaiul verde protejeaza ficatul împotriva toxinelor.
“Ceaiul verde are proprietati antioxidante datorita substantelor care combat radicalii liberi, substante numite polifenoli si catechinele, flavonoide si alcaloizi, iar efectul sau diuretic si stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Este recunoscut pentru proprietatile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante si de ardere a grasimilor”, explica medicul Daniela Stan.