08 iun. 2019 | 16:29

Criză politică în Republica Moldova: parlamentarii au dezbătut pe întuneric, întrucât curentul electric a fost oprit – VIDEO

Știri generale
Criză politică în Republica Moldova: parlamentarii au dezbătut pe întuneric, întrucât curentul electric a fost oprit - VIDEO

Parlamentul de la Chișinău s-a reunit, sâmbătă, într-o ședință extraordinară. Curtea Constituțională susține că termenul legal pentru formarea unui Guvern a expirat vineri noapte, dar cei care au convocat ședința susțin că acțiunea lor e legală.

Parlamentarii din Republica Moldova s-au reunit într-o ședință extraordinară, convocată de Blocul ACUM și fracțiunea PSRM. E nevoie de formarea unui nou Guvern și, cel mai probabil, Maia Sandu este cea care urmează să fie numită în această funcție.

Curtea Constituţională a cerut dizolvarea Parlamentului pentru că vineri, 7 iunie, a expirat termenul pentru crearea unei majorităţi pentru a forma astfel guvernul după alegerile din 24 februarie 2019. Curtea de la Chișinău susţine că termenul de 90 de zile de la data validării alegerilor – 9 martie 2019 – a expirat la 7 iunie 2019, ora 00:00. Astfel, preşedintele Igor Dodon este obligat acum să dizolve Parlamentul şi să convoace alegeri anticipate, potrivit news.ro.

Ședința Parlamentului din Republica Moldova, pe întuneric

Ședința Parlamentului de la Chișinău s-a ținut pe întuneric, pentru că cei care au convocat-o au fost sabotați de salariații de la tehnic. Ei nu s-au prezentat la serviciu, drept pentru care aleșii au fost nevoiți să stea pe întuneric.

Din Guvernul condus de Maia Sandu ar putea face parte și Andrei Năstase, co-președinte al Blocului ACUM, pentru funcția de ministru de Interne și vicepremier. Cei care au convocat ședința susțin că trebuie luată o „decizie dificilă pentru a debloca situaţia politică actuală şi a oferi Republicii Moldova un guvern legitim şi democratic”.

La ședința extraordinară a Parlamentului participă și președintele Igor Dodon, dar și ambasadorii Rusiei și Statelor Unite în Republica Moldova, potrivit presei de la Chișinău.

Parteneri
A murit unul dintre milionarii României. Omul l-a adus pe Bush la București
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Planurile diabolice ale lui Ceaușescu contra ziariștilor. Spionii americani l-au dat în fapt
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, AVERTISMENT NUCLEAR! Liderul de la Kremlin a decis: Să fie considerată ca fiind ATACUL LOR COMUN
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro