28 sept. 2020 | 09:21

Rezultate alegeri sectorul 5. Piedone, condamnat la închisoare, a câștigat în fața PSD și PNL – USR Plus

Alegeri locale 2020
Rezultate alegeri sectorul 5. Piedone, condamnat la închisoare, a câștigat în fața PSD și PNL - USR Plus
Rezultate alegeri sectorul 5. Cine a câștigat primăria care a fost condusă de Daniel Florea

Pe 27 septembrie românii și-au votat primarii. În sectorul 5 au fost șase candidați la funcția de primar. În rândurile ce urmează, vă prezentăm numele câștigătorului.

UPDATE: Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, și susținut de partidul lui Dan Voiculescu, este câștigător al Primăriei Sectorul 5, după numărarea a 94% din voturi, potrivit BEC.

Rezultate alegeri Sectorul 5

La ora 21, conform sondajelor, în Sectorul 5 au votat 32,95% din locuitorii acestui sector. Candidații la primăria sectorului 5 au fost Cristian Băcanu, Cristian Popescu Piedone, Daniel Florea, Marian Vanghelie, Cătălin Lucian Iliescu și Ion Valentin Voic. Vanghelie a avut o revenire, dar nu a mai avut voturile alegătorilor anul acesta.

Rezultate alegeri sectorul 5. Cine a câștigat primăria care a fost condusă de Daniel Florea

Cristian Băcanu, candidatul PNL

Pentru prima dată, la alegerile locale de anul acesta, conform exit-poll-ului avem, în premieră, egalitate între doi candidați. Cei doi candidați surpriză care sunt la egalitate, la sectorul 5, sunt unul din partea alianței PNL-USRPLUS, și celălalt din partea PPU.

  1. Cristian Băcanu 27,3%
  2. Cristian Popescu Piedone 27,3%

Cine a câștigat primăria care a fost condusă de Daniel Florea

Deocamdată acesta este rezultatul exit-poll-ului. Rămâne ca mâine dimineață, după ora 8:00, să vedem dacă se vor modifca datele problemei și dacă vom știi exact cine va ocupa postul de primar al Sectorului 5 din Capitală. Daniel Florea, conform datelor preliminare, a avut un procent de 24,3% din voturile populației.

„Ca și candidat la primăria sectorului 5, sunt foarte deranjat de ce se întâmplă. Au fost cozi zilnice la Piața Rahova, s-au dat vouchere, mită electorală. S-au dat cutiuțe cu dezinfectanți și măști, cu chipul primarului. Eu nu dau nici măcar un pix. E foarte greu să ai luptă cinstită la sectorul 5 când contracandidatul tău aruncă cu bani publici”,  declara Băcanu astăzi.

Rezultate alegeri sectorul 5. Cine a câștigat primăria care a fost condusă de Daniel Florea

Cristian Popescu Piedone la egalitate cu Cristian Băcanu

Contracandidatul lui Băcanu, celebrul Piedone, declara la începutul acestui drum lung al campaniei electorale că-și dorește să facă bine sectorului 5 și că proiectele sale se bazează pe aceștia.

”Pe Primăria Sectorului 5 văd că scrie ”Aproape de oameni”. Da, cu siguranţă cu mine primar va fi aproape de oameni, nu va fi doar un slogan”, a transmis Cristian Popescu Piedone după depunerea candidaturii.