TikTok a anunțat că șterge clipurile video ale utilizatorilor care încalcă termenii și condițiile de utilizare ale platformei. Astfel, TikTok a luat decizia radicală de a șterge peste 104 milioane de filmuleţe de pe platforma sa, la nivel mondial, în prima parte a anului 2020, pentru că încălcau termenii şi condiţiile de utilizare, relatează Reuters.
TikTok nu mai îngăduie pe latforma sa filmulețe care încalcă termenii și condițiile de utilizare a pltformei. Astfe, în primele șase luni ale acestui an, TikTok a șters nu mai puțin de 104 milioane de filmulețe. Acestea încălcau termenii și condițiile de utilizare ale platformei.
„Dintre aceste videouri, am găsit şi înlăturat 96,4% înainte să ne fie raportate de utilizatori, iar 90,3% au fost eliminate înainte să fi avut vreo vizualizare”, a informat platforma TikTok într-un raport privind transparenţa. De asemenea, în prima parte a acestui an, TikTok a început să introducă programe de ”fact-checking”, pentru a verifica postări legate de noul COVID-19 şi alegeri.
Raportul a survenit în contextul în care compania chineză ByteDance depune eforturi pentru a evita suprimarea TikTok în SUA după ce Departamentul Comerţului a anunţat că va bloca noi descărcări şi actualizări ale aplicaţiei.
Nu în ultimul rând, oficiali din America şi-au exprimat îngrijorarea că datele personale de la 100 de milioane de americani care folosesc aplicaţia sunt transferate către autorităţile comuniste din China. Compania a precizat astăzi că a primit 1.768 de solicitări de date ale utilizatorilor, 209 dintre ele, adică 16,4%, venind din partea agenţiilor americane de aplicare a legii.
De asemenea, pe data de 14 august, Donald Trump, președintele SUA, a emis un decret conform căruia aplicația TikTok are la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din SUA, în caz contrar nu va mai putea continua să funcţioneze în Statele Unite, scrie profinews.ro.
Și Departamentul american al Comerţului anunța că descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat va fi interzisă în SUA începând de duminică, 20 septembrie. Astfel, Departamentul Comerţului a informat că va amâna cu o săptămână ordinul prin care va fi interzisă în Statele Unite descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat.
Preşedintele american Donald Trump a anunţat că sprijină acordul ce permite aplicaţiei de video-sharing TikTok să continue să opereze în SUA. Pe de altă parte, chinezii s-au văzut nevoiți să caute parteneriate solide pentru a rămâne pe piața din SUA. Astfel, au format o nouă companie împreună cu Oracle și Walmart.
De asemenea, Donald Trump a aunțat că sprijină acordul prin care compania chineză ByteDance, grupul informatic american Oracle şi lanţul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, care va prelua operaţiunile TikTok pe teritoriul SUA.