Autoritățile din Wsconsin, Statele Unite ale Americii, desfășoară o investigație, după ce un bărbat a descoperit pe malul lacului Michigan ceva care părea a fi un creier.
De altfel, autoritățile locale nu cred că respectivul ”creier” provine de la un om, dar au precizat că ancheta în acest caz este încă în desfășurare.
Astfel, marți, Jimmy Senda se plimba de-a lungul plajei parcului Samuel Myers din Racine, unde colecta sticlă mare pentru colecția sa de artă, când a făcut o descoperire sinistră care i-a nedumerit atât pe rezidenți, dar și pe oamenii legii.
Senda a spus că a dat peste un pachet pătrat, înfășurat în folie de aluminiu și strâns cu o bandă de cauciuc roz, a transmis Fox News. În momentul în care acesta a deschis pachetul, a avut parte de o mare supriză, în el se afla ceva care părea a fi un creier. În pachet se mai aflau și flori, iar pe folie era lipită o hârtie imprimată cu caractere mandarine.
Senda a mai spus că le-a arătat descoperirea și unor angajați ai primăriei ce lucrează în apropierea și unor polițiști locali, care i-au confirmat că se afla în pachet părea să arate ca un creier.
Chiar și așa, poliția consideră că nu este vorba de un creier uman. Autoritățile așteaptă confirmarea din partea legiștilor. Nu este clar însă dacă pachetul a fost adus la mal de apă sau dacă a fost lăsat pe plajă intenționat.
„Sunt mulți copii și familii în zonă. Ce s-ar fi întâmplat dacă un copil l-ar fi găsit?”, s-a întreabat Senda.
Creierul sau encefalul este partea sistemului nervos central care este aflată în interiorul craniului. Acesta controlează numeroase funcții ale organismului cum ar fi bătăile inimii, mersul, generarea de gânduri și emoții. Creierul la animalele vertebrate este protejat de cutia craniană, fiind căptușit cu o membrană (meninge).
De menționat este că într-un creier uman există între 85 și 100 miliarde de neuroni, fiecare dintre ei având cam 10.000 de conexiuni.
Encefalul funcționează ca un sistem centralizat complex la un nivel superior, care coordonează comportarea organismului în funcție de informațiile pe care le primește.
Nu toate informațiile de la nervii periferici ajung însă până la scoarța cerebrală ci, prin împletiturile nervilor (plexuri), ele sunt reținute în unii centri nervoși externi, cum ar fi măduva spinării sau bulbul rahidian. Cu alte cuvinte, la unele informații reacționăm inconștient, prin reflexe.