O nouă sinucidere a șocat în după amiaza zilei de 15 septembrie comunitatea arădeană. Un tânăr de 37 de ani, fost fotbalist, s-a aruncat de la etajul al șaptelea al unui bloc.
Tânărul se numește Adrian Mușat, iar în adolescență a practicat fotbalul la juniorii clubului Gloria Arad, pe arena din Boul Roșu, după ce a urmat Facultatea de Inginerie de la Universitatea ”Aurel Vlaicu”. Unele persoane care l-au cunoscut spun că acesta nu ar fi fost la prima tentativă de suicid, încercând într-un fel similar să-și pună capăt zilelor și în urmă cu câțiva ani.
Trupul lui a fost găsit în jurul orei 16:00, în fața blocurilor roșii de la ARED, de lângă stadionul ”Francisc Neuman” din Arad. Martorii le-au declarat oamenilor legii că cel mai probabil bărbatul s-a aruncat de la etajul șapte al blocului. Bărbatul avea mai multe probleme personale care l-ar fi determinat să se sinucidă.
De asemenea, conform presei locale, la mijloc ar fi fost sindromul numit ”inimă frântă”. El a fost recunoscut de câțiva ani ca o boală și introdus oficial în nomenclatorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), fiindcă s-a constatat științific faptul că nefericirea provocată de dragoste este o boală reală, care poate afecta nu doar starea psihică, ci provoacă în unele cazuri chiar și cancer.
Un studiu, prezentat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) arată că un sfert dintre adulții tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au luat în considerare sinuciderea în ultimele 30 de zile. Dintre cele 5.412 de persoane care au participat la acest sondaj, tinerii au prezentat cele mai multe semne de anxietate, depresie, dependență de droguri și idei de sinucidere. Efectele pandemiei asupra sănătății mintale a populației observate par să scadă odată cu vârsta. Aproape o treime din populația Statelor Unite a declarat că a avut simptome de anxietate sau depresie între lunile aprilie și iunie 2020.
Un sondaj similar a fost realizat în Franța, online, cu peste 3.700 de persoane de către universităţile din Nîmes şi Aix-Marsilia. În total, 15,1% dintre participanți au raportat că au un nivel de anxietate patologică şi 26,5% un nivel de depresie patologică. Cifrele sunt mult mai mari decât în mod normal.