Consumat zilnic, ceaiul crește imunitatea organismului și scade riscurile de tumori pe creier și de accident vascular cerebral. Pentru a avea efecte maxime, profesorul de chimie Simon Gibbons de la University College din Londra spune că trebuie comsumate zilnic trei căni de ceai. Acum intervine alegerea unui ceai pe gustul fiecăruia. Dacă dorești ceva despre care s-au auzit prea puține, ai mai jos descrierea unei licori care îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.
Păducelul este un arbust din familia Rosaceae, are florile albe și fructele roșii ce au un miros deosebit și gust amărui. Din ele se obțin extracte care sunt folosite la ameliorarea tulburărilor legate de problemele cardiace cu substrat nervos. Păducelul este răspândit în Europa Centrală, dar poate fi întâlnit și în Asia de Sud-Vest până în Afganistan. Arbustul crește pe solurile calcaroase sub formă de tufișuri la liziera pădurilor.
Ceaiul de păducel are un miros neplăcut și un gust fad, dar se poate ameliora cu lămâie sau alte extracte.
Bem ceaiul ca pe apă. De altfel, este cea mai consumată băutură din lume, iar beneficiile sale pentru sănătatea noastră sunt cunoscute de mii de ani. Așa s-au gândit și firmele care au scos pe piață băuturi pe bază de ceai, pline de coloranți și zahăr, deci de pericol. Este de ajuns să întoarcem sticla și detaliile scrise mic pe verso dezvăluie detalii îngrijorătoare.
Ceai la pet, la sticlă, toate sunt lăudate că sunt dulci, parfumate și sănătoase. Nu găsim, totuși, sănătatea pe etichetă, ci doar apă, arome, acidifianți, extract de ceai, amestec îndulcitori, concentrat de fruct și conservanți. Așadar, băuturile pe bază de ceai concurează cu succes cu sucurile obișnuite, din punctul de vedere al E-urilor și al cantității de zahăr.
Un studiu al Asociației pentru Protecția Consumatorului a demonstrat că cele mai puțin nocive pe bază de ceai conțin cel puțin 2 E-uri, iar cele mai periculoase au chiar 7.