UDMR a obținut un procent dubios de mare la alegerile europarlamentare. Dacă ar fi să compari voturile luate de partidul maghiarilor și cele obținute de ALDE, iese un subiect bun de glume. Problema este că mare parte dintre voturile luate de maghiari n-au mai venit doar din județele unde sunt comunități însemnate de unguri.
În timp ce românii se bucură peste măsură de înfrângerea PSD-ului la alegeri și că a fost o prezență record la vot, le scapă din vedere că partidele românești n-au fost singurele care au înregistrat cifre colosale (sau infime, dacă mai iei în calcul ALDE).
Cei din UDMR au obținut și ei un număr fantastic de voturi, iar bomba informativă vine din faptul că aceste voturi n-au venit exclusiv din județele unde sunt comunități maghiare însemnate.
Cei de la G4Media atrag atenția acestei disproporții și susțin, pe baza unor surse din Parlament, că voturile le-au venit de la PSD și PNL, cele mai mari partide din România la acest moment.
În mod normal, la o prezență de peste 50% a românilor la alegerile europarlamentare, UDMR n-ar fi avut cum să obțină un procent peste pragul de 5%, pentru a intra în Parlament, nu atât timp cât numărul alegătorilor maghiari rămâne fix.
De fapt, cu cât vin mai mulți români să voteze, cu atât UDMR are mai puține șanse să devină un partid însemnat și periculos pentru România (sau, cel puțin, pentru o parte din țara noastră…din nou).
Se pare că Uniunea Maghiarilor a fost votată, în mod inexplicabil, de mii de oameni din județe din Moldova și din sudul țării, unde nu există comunități însemnate de unguri. Surse politice au declarat pentru G4Media că explicația numărului mare de buletine obținute de UDMR e direcționarea de voturi de la PSD și PNL.
Conform sursei citate, în județele cu puțini etnici maghiari, PSD și PNL au trimis cetățeni de etnie română ca delegați în numele UDMR în secțiile de vot. Acești delegați au avut ca sarcină să voteze cu UDMR. Or, având în vedere că la nivel național au fost 18.000 de secții, un număr semnificativ de voturi au venit de la acești delegați trimiși de PSD și PNL.
Singura explicație logică pentru această manevră (despre care nu s-a spus nimic) ar fi că PSD și PNL încearcă să lege mai multe UDMR-ul de București și să-l facă mai puțin dependent de Budapesta. Totuși, manevra este riscantă, dar n-ar fi pentru prima dată când PSD și PNL se joacă de-a majoritatea cu ungurii din UDMR.
Iată mai jos niște cifre care dovedesc recordul Uniunii Maghiarilor.