Datorită cremozității, iaurtul este folosit adesea și în rețetele multor prăjituri, ba chiar este ingredientul de bază, care dă o savuare specială și lasă aluatul fluid, pentru ca, în final, desertul să se topească în gură.
Ingrediente
Pune iaurtul într-un bol încăpător, adaugă ouăle și amestecă bine. Pune zahărul, sarea și omogenizează, apoi adaugă făina și amestecă din nou. În final, încorporează și stafidele.
Pregătește tava cu hârtie de copt, toarnă compoziția făcută și bagă totul la cuptorul încălzit, la temperatura de 150 de grade Celsius, preț de 20 de minute. Dat fiind că aparatura diferă de la o casă la alta, iar puterea cuptorului de asemenea, ca indiciu, poți scoate prăjitura atunci când aceasta capătă culoarea maronie deasupra.
După ce o scoți din cuptor, o poți pudra cu zahăr și, după bunul plac, poți adăuga fructe, fie uscate, fie proaspete. Pentru a o face interesantă, fiind și o prăjitură versatilă, ai putea face și o cremă de vanilie la ea. De asemenea, aceasta se poate servi și cu puțin sirop, de liliac, de trandafiri sau de alte fructe.