Astăzi îți vom prezenta o rețetă inedită și extrem de simplă, după cum îi spune și numele – chiftelele săracului. Rețeta gustoasă, care are la bază cartofii și varza murată, îi aparține celebrului Mircea Dinescu. Cum se pregătesc aceste chiftele și care sunt ingredientele de care ai nevoie, în continuare.
Chiftelele săracului, marca Mircea Dinescu, au fost pregătite chiar de celebrul poet și om de televiziune, în emisiunea „Politică și delicatețuri“, în care Loredana Groza a fost invitata de onoare. Rețeta a fost compusă chiar de scriitor, care i-a dat numele „Chiftelele săracului, pe gustul bogatului“.
Așadar, pentru a prepara această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de preparare:
Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală dovleceii și taie-i cubulețe, apoi dă-i pe răzătoarea mică sau prin robot. Amestecă totul cu sare și lasă la scurs timp de 30 de minute. După ce ai scăpat de apa din ei, amestecă totul cu usturoiul curățat și pisat mărunt, ceapa tocată foarte fin sau dată prin răzătoarea mică, brânza, oul, verdeața tocată mărunt, sarea și piperul/ardeiul iute. Rupe bucăți din amestecul preparat, dă fiecare biluță prin făină sau pesmet și pune în uleiul încins. În final, scoate chifteluțele pe servețele absorbante sau într-o strecurătoare pentru a se scurge de ulei.