08 aug. 2020 | 15:08

Atenție dacă ai mai mult decât această înălțime. De ce au oamenii șanse mai mari să se infecteze cu covid

Știri generale
Atenție dacă ai mai mult decât această înălțime. De ce au oamenii șanse mai mari să se infecteze cu covid
Atenție dacă ai mai mult decât această înălțime. De ce au oamenii șanse mai mari să se infecteze cu covid

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au dezvăluit că persoanele care au peste 1.80 metri înălțime au de două ori mai multe șanse să se infecteze cu coronavirus.

Ce se întâmplă dacă ai mai mult 1.80 metri înălțime

Faptul că ești bărbat, dar și să ai o sănătate precară, sunt cunoscuți mai mulți factori care îți cresc riscul de a lua coronavirus. Acum, un nou studiu a avertizat că un alt factor îți poate crește riscul, și anume, înălțimea. Astfel, cercetătorii de la Universitatea din Manchester au dezvăluit că persoanele care au peste 1.80 metri înălțime au de două ori mai multe șanse să prindă virusul.

În cadrul studiului, cercetătorii au examinat 2.000 de persoane din Marea Britanie și SUA pentru a înțelege mai bine transmiterea virusului.

Ce au relevat studiile cercetătorilor

Rezultatele au relevat că transmiterea prin aer a virusului Covid-19 este foarte probabilă la perosoanele mai înalte.

Profesorul Evan Kontopantelis, care a lucrat la studiu, a declarat: „Rezultatele acestui sondaj în ceea ce privește asocierile dintre înălțime și diagnostic sugerează că transmiterea picăturilor în jos nu este singurul mecanism de transmisie și transmisia prin aer este posibilă.
Acest lucru a fost sugerat de alte studii, dar metoda noastră de confirmare este nouă. „Deși distanțarea socială este încă importantă, deoarece transmisia prin picături este încă posibilă, dar sugerează că purtarea de mască poate fi la fel ca și cum nu este mai eficientă în prevenire. De asemenea, purificarea aerului în spațiile interioare ar trebui să fie analizată în continuare.” Sondajul a arătat, de asemenea, că persoanele care folosesc o bucătărie comună sau o cazare comună au de până la 3,5 ori mai multe șanse să prindă virusul.
Profesorul Paul Anand, autor al studiului, a declarat: „Multe cercetări științifice s-au concentrat pe tiparele de răspândire și mecanismele de transmitere de bază.

„Dar pe măsură ce economiile și societățile se redeschid, este important să cunoaștem mai multe despre rolul factorilor de transmisie. Deși ambele sunt economii de piață, SUA și Marea Britanie diferă în măsura și maniera în care oferă acces la asistență medicală și asistență socială – iar acest lucru este demonstrat într-o oarecare măsură de asociațiile prezentate de date.”

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Boris Johnson, declarații șocante. A vrut să invadeze Olanda
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
INTERZIS dacă ai casă la curte. Ce NU ai voie să plantezi sau să construieşti în propria curte
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro