Brownie, rețetă autentică americană, sau negresă, după unii, este desertul perfect pentru orice eveniment. Cu cacao, poate gem sau chiar și nucă, prăjitura poate fi preparată în diferite feluri.
Ingrediente
Mod de preparare
Taie untul bucățele și pune-l la topit, împreună cu zahărul, într-un vas încăpător. Separat, dizolvă cacaoa în laptele rece, apoi adaugă totul peste compoziția de pe foc. Amestecă bine până ce se dizolvă de tot cacaoa și lasă să fiarbă puțin. Pune deoparte compoziția și lasă la răcit, preț de maximum două ore.
După ce s-a răcit compoziția, separtă gălbenușurile de albușuri. Albușurile bate-le spumă cu praful de sare. Gălbenușurile încorporează-le în compoziția răcită cu ajutorul mixerului. În cele din urmă, toarnă în ploaie făina amestecată cu praful de copt și amestecă în continuare, la viteză mică.
La final, înglobează treptat albușurile bătute spumă, cu ajutorul telului. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă în ea compoziția și lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproape 35 de minute. Peste prăjitură poți pune zahăr pudră, scrie ruxandraluca.ro.
Ciocolata, delicioasă în orice formă, este mult mai apetisantă topită, putând fi folosită ca sos, drept cremă pentru diferite deserturi ori poate fi mâncată ca atare. Pentru a topi ciocolata trebuie să folosești foc foarte mic și trebuie să amesteci constant. Pentru a estima corect timpul necesar topirii, trebuie să știi că pentru 40 de grame de ciocolată este suficient 1 minut pe foc, pentru 200 de grame 3 minute, iar pentru 1 kilogram 4 minute.