Această prăjitură este un exemplu excelent de a profita la maximum de sezonul de fructe de pădure. Vă propunem o combinație de afine, zmeură și mure, însă, folosiți orice combinație și raport care vă place.
Unul dintre cele mai bune lucruri despre această prăjitură este cât de simplu este de făcut. Nici nu trebuie să-ți scoți mixerul pentru ea. Ai nevoie doar de un bol și o lingură pentru a face aluatul prăjiturii. Un alt lucru despre acest desert este că se poate schimba cu ușurință pe măsură ce anotimpul fructelor de vară progresează. Este suficient de versatil încât poți folosi cele mai multe fructe în sezon.
Pentru a avea o prăjitură delicioasă trebuie să luăm lucrurile pe rând, astfel că pregătim mă întâi budinca conform instrucţiunilor de pe plic cu cantităţile de zahăr şi lapte, după care o lăsăm la răcit. Într-un bol mixăm albuşurile spumă cu un praf de sare, după care adăugăm zahărul şi mai mixăm 2-3 minute până ce acesta se topește. Treptat în mixtura făcută deja, adaugăm gălbenuşurile, uleiul şi laptele mixând la viteza mică. La final adăugăm faina care a fost înainte amestecată cu praful de copt și folosim o spatulă să amestecăm uşor să nu se lase spuma.
Compoziţia rezultată o așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi tapetata cu făină, iar peste este aluat, cu un pos sau o pungă găurită adăugăm budinca. Peste budinca punem caisele, afinele, zmeură și mure, sau orice alte fructe doriţi. După această operațiune băgăm tava la cuptor timp de 30 de minute plus încă 5 minute cu focul stins şi uşa deschisă. La final, așteptăm să se răcească și scoatem prăjitura pe un platou şi pudrăm cu zahăr pudră.