Înghețata, deliciu culinar clasat printre favoritele deserturi în întreaga lume, este elementul special al verii, alături de pepene. Combinarea sucului său cu ingredientele necesare preparării desertului rece rezultă o savurosoasă rețetă.
Ingrediente:
Amestecă într-un blender pepenele cu cele 2 linguri de zahăr și sucul de lămâie până când obții o spumă. Adaugă compoziția în formele de înghețată și introdu în ele și bețisoarele. Lasă compoziția la congelator timp de 3 ore. După ce au trecut cele trei ore, amestecă și laptele de cocos cu o jumătate de lingură de zahăr până când acesta se dizolvă și lasă totul la frigider timp de 30 de minute. Dacă se îngroașă prea mult, adaugă încă 1-2 linguri de apă rece. Toarnă din compoziție în formele de înghețată, apoi pune aproximativ 2 linguri de lapte de cocos într-un strat uniform peste fiecare înghețată.
Pune înapoi la congelator, fără să acoperi recipientul, preț de cel puțin 45 de minute. Între timp, poți curăța fructele de Kiwi și mixează-le într-un blender împreună cu două linguri de zahăr. Toarnă printr-o sită fină compoziția pentru a îndepărta semințele și lasă la rece timp de jumătate de ceas. Pune câte o lingură din amestec peste fiecare înghețată, apoi mai lasă la congelator 2-3 ore. Pentru a putea scoate intactă înghețata, trece-o pe sub jet de apă caldă câteva secunde.