08 iul. 2020 | 13:11

Cea mai bună înghețată de pepene roșu. Rețetă desert răcoritor pentru vară

Utile
Cea mai bună înghețată de pepene roșu. Rețetă desert răcoritor pentru vară
Cea mai bună înghețată de pepene roșu. Rețetă desert răcoritor pentru vară

Înghețata, deliciu culinar clasat printre favoritele deserturi în întreaga lume, este elementul special al verii, alături de pepene. Combinarea sucului său cu ingredientele necesare preparării desertului rece rezultă o savurosoasă rețetă.

Rețetă înghețată de pepene roșu

Ingrediente: 

  • 3 1/2 cesti pepene, fara seminte
  • 5 1/2 linguri zahar,divizat
  • 1 lingura suc de lamâie
  • 1/2 ceasca­ lapte de cocos
  • 6 kiwi
  • 1 lingura ­chips-uri de ciocolata

Amestecă într-un blender pepenele cu cele 2 linguri de zahăr și sucul de lămâie până când obții o spumă. Adaugă compoziția în formele de înghețată și introdu în ele și bețisoarele. Lasă compoziția la congelator timp de 3 ore. După ce au trecut cele trei ore, amestecă și laptele de cocos cu o jumătate de lingură de zahăr până când acesta se dizolvă și lasă totul la frigider timp de 30 de minute. Dacă se îngroașă prea mult, adaugă încă 1-2 linguri de apă rece. Toarnă din compoziție în formele de înghețată, apoi pune aproximativ 2 linguri de lapte de cocos într-un strat uniform peste fiecare înghețată.

Cea mai bună înghețată de pepene roșu. Rețetă desert răcoritor pentru vară

Cea mai bună rețetă de înghețată de pepene roșu cu kiwi și fulgi de ciocolată 

Pune înapoi la congelator, fără să acoperi recipientul, preț de cel puțin 45 de minute. Între timp, poți curăța fructele de Kiwi și mixează-le într-un blender împreună cu două linguri de zahăr. Toarnă printr-o sită fină compoziția pentru a îndepărta semințele și lasă la rece timp de jumătate de ceas. Pune câte o lingură din amestec peste fiecare înghețată, apoi mai lasă la congelator 2-3 ore. Pentru a putea scoate intactă înghețata, trece-o pe sub jet de apă caldă câteva secunde.

Cum se mănâncă înghețata

  • în bol – se mănâncă cu lingurița
  • în farfurie – se mănâncă cu furculița
  • alături de o prăjitură – se mănâncă cu lingura și furculița. Mai exact, se fixează prăjitura cu furculița, iar cu lingurița se taie și se aduce spre gură bucata
  • înghețata la cornet – pentru a consuma astfel înghețata nu este nevoie de tacâmuri, dar dacă cineva dorește să guste, ar fi politicos să folosească o linguriță.
Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Șoferii nu știu cum să reacționeze. Semnul de circulație care îi încurcă rău
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”