Astăzi, miercuri 17 iunie 2020 a avut loc a doua probă a examenului de Evaluare Națională. Astăzi elevii au susținut proba la disciplina Matematică. La acest examen au participat absolvenți ai claselor a -VIII a din promoția actuală, dar și elevi proveniți din alte promoții.
Examenul susținut de absolvenți ai claselor a – VIII a a început la ora 9:00 și s-a sfârșit la ora 11:00. Durata acestuia a fost de 120 de minute, în acest timp elevii au rezolvat subiectele de pe foaia de examen.
Pe foile destinate rezolvării subiectelor, elevii au avut voie să scrie numai cu cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru proba de la Matematică, aceștia au avut voie să intre în sala de examen, având asupra lor truse geometrice sau instrumente de desen, precum și creion și radieră, folosite pentru realizarea schemelor și a desenelor.
Pentru a putea participa la proba scrisă de la Matematică, elevii trebuie să fie în sala de examen cu 30 de minute înainte de începerea acesteia, adică cel târziu la ora 8:30. Ei trebuie însă să a în calcul și faptul că la intrarea în școală trebuie să treacă printr-un triaj epidemiologic. Cei care au temperatura corporală mai mare de 37,3 grade Celsius, nu pot intra în examen. Elevul care va fi depistat cu febră, va fi supus la încă trei măsurări de temperatură, la intervale de 2-3 minute, pentru a stabili starea exactă a acestuia.
La prima probă a examenului de Evaluare Națională, cea la Limba și literatura română, de luni 15 iunie 2020, doar un elev din țară a avut temperatura peste maximum admis. Dacă un elev, nu a participat la o probă a Evaluării Naționale, din cele două, în sesiunea specială, el va participa doar la proba pe care nu a susținut-o, cealaltă fiind echivalată.
Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au căzut la examenul de Matematică. Vezi PDF.
Candidații au fost repartizați în clase a câte 8 – 10 elevi, unde au fost așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, care au fost situate la distanță de doi metri între ele. Pe ușa fiecărei săli de examen este afișată lista cu numele elevilor repartizați în sala respectivă și banca în care stau, schemă care se numește „oglinda sălii”.
Pe toată durata desfășurării probelor scrise, aceștia au fost nevoiți să poarte măști, pe care au avut voie să le dea jos doar pentru scurt timp.