Luni 15 iunie a început examenul de Evaluare Națională. Prima probă la care au participat absolvenții claselor a – VIII a a fost cea la disciplina Limba și literatura română. Mâine, 17 iunie, va avea loc cea de-a doua prob, cea la disciplina Matematică. Cât de devreme trebuie să ajungă elevii la școală?
170.000 de elevi din toată țara au intrat în focurile probelor de la Evaluarea Națională 2020. Miercuri ei ei vor susține a doua probă a examenului maturității.
Toți elevii sunt testați epidemiologic chiar de la intrarea în incinta școlii. Nu au voie să intre elevii care au temperatura mai mare de 37,3 și vor fi testați de patru ori la intervale de 2-3 minute pentru a se decide dacă starea de sănătate le permite participarea la examen. Pentru elevii depistați cu febră, se a mai organiza o sesiune a acestui examen, la două săptămâni distanță. În cazul în care un elev a susținut prima probă a examenului, iar la cea de-a doua probă va fi depistat cu febră și nu i se va permite să susțină proba, în a doua sesiune, el va susține doar proba la care nu a fost prezent, cealaltă echivalându-i-se.
A doua probă a examenului de Matematică, cea de la disciplina Matematică, va avea loc mâine. Elevii trebuie să fie prezenți în sala de examene, cu cel târziu jumătate de oră înainte de a începe proba, adică 8:30. Însă, ei trebuie să ia în calcul și triajul epidemiologic care se face fiecărui elev, la intrarea în unitatea școlară, așadar trebuie să ajungă puțin mai devreme de termenul limită, pentru a se asigura că totul este sub control. Ei trebuie să aibă asupra lor un act de identitate.
Pentru rezolvarea subiectelor, elevii folosesc numai pix sau stilou de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor elevii pot folosi doar creion negru. Li se interzice folosirea mijloacelor de calcul.
Durata probei este de 120 minute, din momentul distribuirii subiectelor. Fiecare elev va primi câte o coală tipizată, iar pe colțul care va fi lipit ulterior, acesta își va trece datele personale.
Elevii pot primi coli tipizate și ciorne, câte le sunt necesare, ei având voie să folosească numai foile distribuite de către asistenți. Dacă vor să corecteze o greșeală, elevii au voie să taie rândul sau pasajul greșit cu o singură linie orizontală.