08 iun. 2020 | 11:37

Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90

Știri generale
Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90
Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90

Nu știi ce desert să mai prepari? Încearcă cel mai apreciat dulce al anilor`90: Furtună în Deșert. Această rețetă este perfectă pentru orice ocazie și nu este greu de preparat.

Prăjitura Furtună în deşert. Ingrediente și mod de preparare

Îți prezentăm rețeta pe care o adoră toată lumea.

INGREDIENTE:

Blat 1:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri apă clocotită
  • 150 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare: Se bat ouăle, se adaugă zahărul, apa şi cacao şi se mixează. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până ce compoziția devine omogenă. Se unge tava cu puţin ulei, se pune o foaie de copt, se adaugă aluatul și se dă la cuptor pentru 30 de minute la o tempetatură de 180 de grade.

Blat 2:

  • 5 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 250 g nucă prajită și tăiată

Mod de preparare: Se mixează albușurile spumă tare, se adaugă zaharul, făina și nuca apoi se dă la copt 15 minute. Atenție: amestecați până ce zahărul se topește!

Cremă 1:

  • 5 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 300 g unt

Mod de preparare: Se amestecă gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până obținem o cremă. Aceasta se dă la răcit. Se mixează spumă untul (la temperatura camerei) și se adaugă, pe rând, câte o lingură din crema de gălbenușuri.

Cremă 2:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare: După instrucțiunile de pe plic fierbem o cremă de vanilie și o lăsăm la răcit.

Glazură:

  • 100 ciocolată cu lapte milka
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare: Topim ciocilata pe baie de aburi împreună cu untul și laptele până se omogenizează. După ce se răcește turnăm peste prăjitură.

Asamblare: 1/2 blat 1- 1/2 cremă – blat 2- 1/2 cremă – 1/2 blat 1 – glazură. Înainte de a o tăia și a o servi o lăsăm câteva ore în frigider la răcit.

Poftă bună!