07 iun. 2020 | 13:19

Alertă pentru toți cei care au cont și card bancar. Rămâi fără bani dacă pici în această capcană

News
Alertă pentru toți cei care au cont și card bancar. Rămâi fără bani dacă pici în această capcană
”Bucla libaneză”, noua metodă de furt de pe card

O nouă metodă de furt îi lasă pe români fără economii în doar câteva minute. Hoții au adus în țară metoda ”bucla libaneză”, o nouă metodă ingenioasă de furt de pe card. Poliția română a tras un semnal de alarmă pentru protejarea cetățenilor.

”Bucla libaneză”, noua metodă de furt de pe card

”Bucla libaneză” le golește cardurile românilor în doar câteva minute. Hoții profită de naivitatea oamenilor, care se panichează atunci când cardul rămâne blocat în bancomat. De fapt, aceasta este noua metodă de furt din bancomat. Cardul rămâne blocat în aparat, iar imediat ăși face apariția un ”binevoitor” care se oferă să dea o mână de ajutor.

Îi cere PIN-ul victimei, iar aceasta i-l dă, în speranța că ”binevoitorul” îl va ajuta să scoată cardul din aparat. Lucrul acesta nu se întâmplă, iar hoțul pleacă, la fel ca și victima, care pleacă cu gândul că se va întoarce a doua zi să ceară cardul băncii respective.

”Bucla libaneză”, noua metodă de furt de pe card

”Bucla libaneză”, noua metodă de furt de pe card

Poliția Română trage un semnal de alarmă. Ce trebuie să faci dacă se blochează cardul în bancomat

Între timp, hoțul se întoarce, scoate cardul și îl și golește, având deja PIN-ul. Metoda aceasta este foarte eficientă pentru hoți seara sau în zilele de weekend, când băncile sunt închise. Poliția Română trage un semnal de alarmă pentru informarea cetățenilor.

„Alt mod infracțional pentru obținerea datelor în vederea clonării cardului este ‘bucla libaneză’ – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un ‘binevoitor’ care își oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client și, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat”, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

Poliția Română recomandă ascunderea chitanțelor, facturilor sau altor documente care conțin informații despre card, anunțarea băncii dacă cineva își shimbă datele personale.

„Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar. Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde. Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă”, se arată în același comunicat.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Regele Charles, sabotat de Harry și Meghan. S-a întâmplat într-un moment crucial
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Cetățenii vor fi notificați de ANAF
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! ZELENSKI a AVERTIZAT
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro