Intră în vigoare din această lună. Anunț important pentru toți cei care au card bancar. Ți se pot opri banii

Intră în vigoare din această lună. Anunț important pentru toți cei care au card bancar. Ți se pot opri banii
Intră în vigoare din această lună. Anunț important pentru toți cei care au card bancar. Ți se pot opri banii. republica.ro

Începând cu data de 26 iunie 2020 se reiau popririle bancare pentru datorii fiscale. Acestea au fost suspendate din cauza epidemiei de COVID-19. În plus, de la data anunțată, sistemul e-Popriri va deveni funcțional. Acest sistem implică o înființare și o ridicare mai rapidă a popririlor bancare, precum și reținerea din conturi exact a sumelor datorate, fără a se mai depăși sumele trecute în titlurile executorii.

În această lună intră în vigoare. Anunț important pentru toți cei care au card bancar. Cum îți pot opri banii

Începând cu 26 iunie se reiau popririle și se activează sistemul e-Popriri, scrie avocatnet.ro. ANAF a confirmat că ambele măsuri se vor aplica după ce încetează suspendarea popririlor.

Astfel, ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență (răspunsul Fiscului a venit înainte de apariția OUG 90/2020 – n. red.), măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020 (ordinul care reglementează sistemul e-Popriri – n. red.). Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență (mai exact, din 26 iunie 2020, având în vedere amânarea stabilită prin ordonanță – n. red.)”, a transmis ANAF.

Intră în vigoare din această lună. Anunț important pentru toți cei care au card bancar. Ți se pot opri banii
Intră în vigoare din această lună. Anunț important pentru toți cei care au card bancar. Ți se pot opri banii. Sursa foto: fanatik.ro

Popririle se reiau începând cu data de 26 iunie

Astfel, ANAF a confirmat o informație care apăruse recent într-un memorandum adoptat de Guvern. „Pentru sprijinirea conformării la plata obligațiilor fiscale, în cursul anului 2019 au fost adoptate și implementate următoarele măsuri: (…) în vederea implementării sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, s-a aprobat înfiinţarea organului de executare silită pentru îndeplinirea unor acte de executare silită prin procese electronice masive și s-a reglementat stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare și a procedurii de comunicare a acestora.

Implementarea va fi finalizată la împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență. De asemenea, au fost adoptate reglementările necesare astfel încât poprirea să fie ridicată la îndestularea sumei poprite, iar debitorului să-i fie eliberate conturile cât mai repede”, scrie în memorandumul prin care Guvernul a adoptat Programul Național de Reformă 2020.

Aplicația e-Popriri trebuia să devină funcțională din 27 martie

e-Popriri va automatiza înființarea și ridicarea popririlor bancare. Astfel, opririle se vor institui și ridica în timp real. Prin e-Popriri se va evita situațiile în care din conturi sunt reținute sume mai mari decât cele ce trebuie recuperate. Aplicația ar fi trebuit să devină funcțională din 27 martie, dar nu s-a putut din cauza crizei de coronavirus.

Guvernul a suspendat popririle bancare pentru datorii fiscale atât cât a durat starea de urgență și starea de alertă, respectiv până pe 26 iunie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI