09 apr. 2019 | 16:52

Cum a ajuns Laurențiu Baciu, șeful fermierilor din România, să fie anchetat pentru delapidare

Știri generale
Cum a ajuns Laurențiu Baciu, șeful fermierilor din România, să fie anchetat pentru delapidare
Foto: Facebook Laurentiu Baciu

Laurențiu Baciu este anchetat de procurori pentru delapidare. Ar fi cheltuit, ilegal, 1 milion de lei din conturile LAPAR.

Anchetatorii îl acuză pe Laurențiu Baciu că, în ultimii 6 ani, ar fi luat aproape 1 milion de lei din conturile Asociației pentru Producătorii Agricoli din România. Procurorii afirmă că ar fi sustras ilegal acești bani și i-ar fi cheltuit alături de iubita pe vacanțe de lux în Spania.

Mai mult, din conturile Asociației și-ar fi cumpărat ceasuri, bijuterii, haine și alte bunuri de lux. Laurențiu Baciu a fost reținut pentru 24 de ore și propus instanței pentru arestare preventivă.

El a fost dus în cătușe la audieri. Judecătorii au decis că nu este un pericol public, așa că l-au lăsat în libertate, dar va fi cercetat sub control judiciar.

Timp de 60 de zile, Baciu trebuie să se prezinte periodic la Poliție, nu are voie să părăsească țara și trebuie să meargă la audieri ori de câte ori e chemat.

De unde a pornit ancheta împotriva lui Laurențiu Baciu

Anchetatorii aveau suspiciuni de multă vreme că situația contabilă a LAPAR – Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – nu e tocmai una în regulă. La sfârșitul lui martie, au fost făcute mai multe percheziții, în urma cărora s-au ridicat mai multe documente.

Președintele LAPAR, Laurenţiu Baciu, spunea atunci că e vorba de un dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de delapidare. Baciu spunea că ancheta nu-l vizează pe el şi că nu a fost audiat de poliţişti în legătură cu acest dosar.

Asociația a decis, recent, să facă scut în jurul lui Laurențiu Baciu. În urmă cu câteva zile, Consiliul Director al LAPAR a anunţat că “reprezentanții asociațiilor membre au acordat votul de încredere președintelui ales Laurențiu Baciu și au decis să rămână uniți și solidari alături de acesta”. Câteva zile mai târziu, Laurențiu Baciu ajungea în fața procurorilor încătușat.

  • Citește continuarea AICI

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun ban
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro